Un nou espai públic per al veïnat del nucli antic de les Corts

22/02/2021 - 11:30

Urbanisme i infraestructures. Els jardins, situats als entorns de l’àmbit Europa-Anglesola, tenen una superfície de 5.900 metres quadrats.

Els veïns i veïnes de les Corts ja poden gaudir del nou jardí situat als entorns de l’àmbit Europa-Anglesola, després que s’hagin acabat les obres d’urbanització, que han permès crear-hi una zona verda i millorar la circulació de vianants i la qualitat de l’espai públic.

L’espai renovat consta de 5.900 metres quadrats, un jardí que ara connecta el carrer d’Europa amb el carrer de Numància. D’aquesta manera, es dona continuïtat als recorreguts a peu per travessar el nou tram obert del carrer de Can Segalar i es millora la connexió amb dues vies importants: l’avinguda Diagonal i el carrer de Numància. A més, es facilita la connexió entre els diferents pols comercials i tres escoles del districte.

L’execució dels treballs ha tingut un cost aproximat d’1,6 milions d’euros, i ha inclòs la construcció de la nova calçada del carrer de Can Segalar i l’adequació de la connexió amb el carrer de Numància. Aquesta actuació se suma a una primera fase ja finalitzada l’any 2011 en aquest sector i en completa la reordenació.

“El carrer Europa ara connecta amb el carrer Numància a través d’un jardí. Facilitem al vianant un espai amable de passeig, d’estada i joc, a la vegada que facilitem la connexió a peu entre els diferents pols comercials, així com el nucli antic de les Corts i tres de les escoles del districte. Ara el proper pas és que la ciutadania i especialment els infants se’l facin seu” , destaca el regidor del districte, Joan Ramon Riera.

Un espai segur per passejar, jugar i estar-s’hi

Les obres han inclòs fer nova la calçada del carrer de Segalar i l’adequació de la connexió amb el carrer de Numància. Ara, el carrer té dos carrils d’amplada de 2,75 m en el mateix sentit (cap a Numància) i un carril de 2 m destinat a aparcament i serveis en la banda de mar. Així, s’ha donat prioritat als vianants en els recorreguts que travessen aquest eix des del cas antic de les Corts fins a l’avinguda Diagonal, amb els paviments a nivell. També s’ha redefinit la secció dels altres carrers de l’àmbit, s’han eliminat les barreres arquitectòniques i s’han substituït els paviments.

Nova zona de jocs inclusiva

Al mig de la zona de nova construcció hi ha una plaça central amb una zona de jocs infantils, envoltada de baranes i zones de fusta per poder seure. La nova àrea per a infants és inclusiva i aprofita els desnivells per al joc i l’estada, i incorpora un gran sorral per als més petits. Al voltant hi ha zones verdes, amb una superfície total de 1.500 metres quadrats i 37 arbres nous.

El jardí està il·luminat amb criteris de perspectiva de gènere, per evitar racons foscos, i amb tecnologia LED de gran eficiència energètica. Els bancs, el mobiliari urbà i nou papereres completen la instal·lació.

La xarxa de clavegueram ha estat ajustada a les noves necessitats, i les instal·lacions de la xarxa elèctrica i aigua potable s’han adaptat a l’existència dels nous habitatges i equipaments que envolten aquest nou àmbit i que s’han anat aixecant al llarg d’aquests últims anys.