Benvinguts i benvingudes a Barcelona!
La ciutat de Barcelona es troba a la vora del mar Mediterrani, al nord-est de la península Ibèrica.
Barcelona és la capital de Catalunya i, amb una població d'uns 1,6 milions d'habitants, és el segon municipi més poblat d'Espanya i el desè d'Europa.
La Barcelona actual és el resultat de més de dos mil anys d'història i s’ha caracteritzat per ser una ciutat acollidora que s'ha anat construint amb les aportacions de persones de diferents orígens i procedències.
La presència de nous residents d'arreu del món ha augmentat la diversitat cultural de la ciutat i l'ha convertit en un espai de trobada, diàleg i interacció entre barcelonins i barcelonines d'orígens culturals diversos.
Et convidem a formar part del veïnatge de Barcelona i a conèixer més sobre els recursos que la ciutat posa al teu abast.
Centres de Serveis Socials
La ciutat de Barcelona disposa d'una xarxa d’atenció social bàsica formada pels centres de Serveis Socials (CSS) de la ciutat, que treballen conjuntament amb les entitats socials, institucions i associacions de la seva zona.
Hi pots trobar informació, orientació i tramitació d’ajuts socials ajustats als teus recursos i necessitats.
Com ho he de fer
- Localitza el centre que correspongui al teu domicili.
- Demana cita prèvia trucant al 93 619 73 11.
En el cas de persones estrangeres que han arribat recentment a la ciutat —fa menys d’un any—, que encara no han fixat la seva residència en un barri, o que estan sense llar, i es troben sense documentació, l’atenció social es presta al SAIER.
Aquí trobaràs totes les entitats de la Xarxa d’Acollida i Acompanyament. Utilitza la recerca filtrada per trobar les entitats de la xarxa que fan atenció social.
Salut
Totes les persones tenen garantit l’accés al sistema públic de salut. Per obtenir la targeta sanitària cal fer la sol·licitud d’alta al CatSalut. A Catalunya, les persones en situació irregular també tenen accés al sistema sanitari, mitjançant una autorització d'un any renovable, la qual es podrà tramitar si s'acrediten 3 mesos d'empadronament continuat a Catalunya i es disposa d'ingressos inferiors a la Renda Bàsica per a la Inclusió i Protecció Social. Cal tenir en compte que des de l’Administració pública es promouen programes de medicina preventiva i serveis de mediació cultural als centres d’atenció primària i els hospitals de Barcelona.
- Com accedir a la sanitat pública?
- ¿Cómo acceder a la sanidad pública?
- How can I gain access to the health service?
- Comment accéder à la santé publique?
- 怎样获得公共医疗服务?
- عوامی صحت کو کیسے رسائی حاصل ہے؟
- كيف تصل إلى الصحة العامة؟
- КАК ПОЛУЧИТЬ ДОСТУП К МЕДИЦИНСКОМУ ОБСЛУЖИВАНИЮ ?
Aquí trobaràs més informació sobre sanitat i salut.
Habitatge
A través de la Xarxa d'Oficines de l'Habitatge de Barcelona es posa a l'abast de la ciutadania tota la informació sobre l'habitatge de la manera més entenedora possible.
Pots informar-te sobre els ajuts per al pagament o la rehabilitació, l'accés a un habitatge públic, les ajudes per a les persones en situació d'emergència o els serveis per llogar un pis amb garanties, entre altres qüestions.
Com ho he de fer
Buscar feina
Si vols buscar feina o seguir una formació laboral, et pots adreçar als punts següents:
- Oficines de Treball (OT) del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
- Disposa d’una xarxa d’oficines de treball i punts d’autoservei (PAS): recerca de feina, orientació laboral, cursos de formació, inscripció a l’atur...
- A la web del SOC pots informar-te de l'oficina més propera i demanar la cita prèvia necessària per fer les gestions, introduint el teu codi postal.
- Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona)
- Ofereix programes i serveis per millorar l'accés a l'ocupació. Pots adreçar-te a: Llacuna, 162-164 Tel. 93 401 97 77
- Servei d’Atenció als Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER)
- Informació i orientació per a la formació i inserció laboral
- Aquí trobaràs totes les entitats de la Xarxa d'Acollida i Acompanyament. Utilitza els filtres per trobar les entitats que ofereixen serveis d'orientació, formació o intermediació laboral.
Agrupacions empresarials
- Confederació de Comerç de Catalunya
- Foment del Treball
- PIMEC – Petita i Mitjana empresa de Catalunya
Sindicats
- UGT - Unió General dels Treballadors
- UGT/AMIC adreçada a persones immigrants
- CCOO - Comissions Obreres
- CCOO/CITE adreçada a persones immigrants
- USOC – Unió Sindical Obrera de Catalunya
Com puc homologar la meva titulació
Homologar suposa el reconeixement oficial de l'equivalència (en nivell, contingut, durada, càrrega horària, etcètera) d'uns estudis estrangers acabats, respecte a un títol o grau espanyol. Més informació.