Clic de Famobil recolzat en un arbre

El menyspreu per la salut

El menyspreu per la salut i les conductes de risc només afecta a un mateix?

La identitat masculina tradicional també té els seus efectes en la salut de les altres persones i la societat en general. Més La masculinitat és un factor de risc pel propi home però també per:

Les dones (i nens i nenes): a través dels diversos tipus de violència, agressions sexuals, l'abús de substàncies induït pels homes, embarassos no desitjats, l'absència d’implicació en les tasques domèstiques i de cura que sobrecarreguen les dones, Més malalties de transmissió sexual, etc. De fet, alguns autors/es afirmen que les dones quan estan en parella empitjoren la seva salut, i que en canvi, els homes la milloren. Més També apunten que els homes separats o divorciats augmenten el seu risc físic i psicològic, mostrant la masculinitat com una sinèrgia negativa per la salut de les dones.

Altres homes: els riscos de salut per a altres homes sovint estan relacionats amb la violència masculina i la socialització de gènere. Cal tenir en compte que la construcció de la masculinitat hegemònica es basa en les relacions de poder i jerarquia entre els homes, que es manifesten en la burla, l'insult, la posada a prova, la confrontació, la competitivitat, la pressió i la violència.

La salut dels homes es veu afectada per l'alta taxa d'homicidis i delictes violents que cometen els homes (la majoria de vegades la víctima és un altre home excepte en l’àmbit privat on són les dones les que pateixen més la violència per part dels homes), les baralles, la violència a l'esport, la competitivitat temerària, la violència juvenil, l’homofòbia, les guerres i, en definitiva, totes les formes de violència entre els homes. Més