Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

03/03/2021 - 15:02

Aquestes darreres setmanes s’ha dut a terme l’activitat, Fogons Antirumors, de l’entitat Mescladís.

L’activitat es va impartir el dia 16 de febrer per la Fundació BAYT AL-THAQAFA. Les participants van ser un grup de joves d’origens diversos que són estudiants del curs d’acompanyament i animació sociocultural amb gent gran.

Mitjançant la cuina, l’activitat pretén potenciar el respecte a la diversitat, la solidaritat, la cooperació i el compromís amb la ciutadania. El “cuiner/a convidat/da” és una persona migrada, i realitza una introducció als aspectes clau del país o regió d’on prové, i la història que envolta els plats que es preparen aquell dia. Des del valor d’autorepresentació, la persona comprèn el significat dels plats, en quin moment es mengen, quin simbolisme tenen, i altres temes d’interès. La sessió finalitza amb una degustació dels plats al voltant de la taula.

Les participants comenten que els ha agradat molt l’activitat, el format i els exercicis pràctics, i creuen que és important treballar aquests temes. La valoració sobre els aspectes en la temàtica que s’ha treballat, ha estat de 4 sobre 5. Proposen que l’activitat s’hauria d’afegir més temps, ja que es queda curta.

L’entitat sol·licitant de l’activitat planteja realitzar activitats comunitàries de participació, per desmuntar rumors.

Per la seva banda l’entitat dinamitzadora, Mescladís, ha comentat que el taller ha pogut transmetre adequadament el missatge antirumors fent una feina de sensibilització, utilitzant el menjar com a conductor, per parlar de diverses cultures i l’intercanvi d’ingredients a les cuines del món. La dinamitzadora de l’activitat comenta que “va ser una experiència molt maca, compartir amb els joves i parlar de les diverses cuines i cultures”.

Us recordem que les activitats del Catàleg Antirumors estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona, de manera gratuïta. I aborda un seguit de temàtiques interculturals amb formats amens i creatius.

A dia d’avui, totes les activitats s’estan fent de forma presencial sempre que es puguin respectar les mesures de seguretat en la seva totalitat. Tanmateix si alguna entitat sol·licitant ho requereix, existeix la possibilitat de fer-les en línia, adaptant les activitats al format online.

Si tens dubtes, escriu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-te i ajudar-te a fer l’activitat!