En marxa les obres dels CEM La Sagrera i Espronceda

14/06/2024 - 11:36

Està previst que els dos nous centres esportius municipals (CEM) del districte de Sant Andreu obrin l’últim trimestre del 2025. Suposen una inversió de 27 milions d’euros.

Centre Esportiu Municipal Espronceda

El nou CEM Espronceda està situat al carrer d’Espronceda, 320 i 322-324, al barri de Navas, i esdevindrà un punt de referència per a l’activitat física, amb un nou pavelló triple poliesportiu i amb espais per a la pràctica d’esports minoritaris com el tennis de taula, la gimnàstica artística o el tir amb arc. La superfície de l’àrea d’actuació té 2.495 metres quadrats, i el pressupost és de 16.327.244,08 euros.

L’equipament es divideix en dos grans espais: un edifici de planta baixa i cinc pisos alineat al carrer d’Espronceda, on se situen les zones per a tennis de taula i gimnàstica artística, i el pavelló esportiu, que se situarà a l’interior d’illa.

La planta soterrània de l’edifici principal es destinarà a la pràctica del tir amb arc d’interior, amb una pista amb vestidors i un magatzem exclusius per a aquesta modalitat esportiva. En aquesta mateixa planta soterrada se situaran la pista del pavelló i els seus vestidors.

La planta baixa inclourà un espai polivalent d’ús veïnal, a més de la recepció i les oficines del centre. També disposarà d’un espai exclusiu per a aparcar vehicles de dues rodes. Des d’aquesta planta es podrà accedir directament a la graderia del pavelló esportiu.

La primera planta es destinarà a la pràctica de tennis de taula, i també inclourà una sala polivalent per a la preparació física dels clubs i esportistes usuaris del complex esportiu.

Finalment, les dues plantes dobles superiors situades a l’edifici principal amb façana al carrer d’Espronceda es destinaran a la gimnàstica artística, amb vestidors totalment adaptats i magatzems exclusius. Inclou una plataforma d’entresolat per a l’observació del públic o familiars.

El projecte incorpora criteris de màxima autosuficiència energètica i hídrica i d’excel·lència ambiental, i també suma l’increment del verd i la biodiversitat.

Centre Esportiu Municipal La Sagrera

El CEM La Sagrera estarà situat al carrer de Bonaventura Gispert, 37-47. La parcel·la té una superfície de 3.927 metres quadrats i constarà de tres plantes. Tindrà dues piscines descobertes: una de principal, de 25×16,5 metres, i una altra de complementària, de 16,5×6 metres. En una segona fase s’hi instal·laran una coberta retràctil i un sistema de climatització perquè es puguin utilitzar durant tot l’any. A la zona d’esbarjo de la piscina hi haurà una àrea verda de gairebé 500 metres quadrats amb vegetació autòctona. El centre tindrà un solàrium de més de 1.000 metres quadrats, dues pistes de pàdel, quatre sales d’activitats dirigides, una gran sala de musculació, un espai de trobada amb bar i serveis comuns.

El projecte incorpora criteris de màxima autosuficiència energètica (aprofitament de la calor residual del cicle frigorífic, generació fotovoltaica amb captadors solars integrats a la coberta, recuperació frigorífica de la bomba de calor aerotèrmica, etc.), així com també criteris d’autosuficiència hídrica i els relatius als estàndards d’excel·lència ambiental de la certificació LEED. El pressupost estimat de les obres, segons el projecte, ascendeix a la quantitat de 10.615.846 euros, IVA inclòs.