Coneix Konsulta'm, el servei de suport psicològic per a joves i adolescents

10/05/2023 - 15:34

És anònim i gratuït, n'hi ha a tots els districtes i no requereix cita prèvia. S'adreça a persones d'entre 12 i 22 anys, amb l'objectiu de detectar i atendre de forma preventiva el patiment emocional i els problemes de salut mental.

El servei municipal Konsulta’m ofereix atenció psicològica per part d’un equip de professionals de la salut mental. També pot orientar les famílies i els i les professionals que treballen amb joves i adolescents.

Es va començar a desplegar progressivament l’any 2018, i es va acabar de consolidar el 2021, dins del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022. Actualment hi ha un total de 14 punts distribuïts per tota la ciutat, amb un mínim d’un punt a cada districte. Es poden consultar en el mapa de Konsulta’m.

Aquests punts funcionen sense derivació ni cita prèvia, i cadascun obre una tarda a la setmana per anar-hi de manera presencial. Tanmateix, també s’hi pot contactar per telèfon o per correu electrònic.

Punt Konsulta’m per a joves i adolescents a Sarrià – Sant Gervasi
El punt Konsulta’m està ubicat a l’Espai Jove Casa Sagnier:
Carrer de Brusi, 51
Horari: dilluns, de 16.30 a 19.00 h.
Telèfon: 672 642 573
Correu electrònic: konsultam.ssg@chmcorts.com

Servei Konsulta’m +22

Arran de l’èxit del servei per a joves i adolescents, i davant la necessitat generada per la pandèmia de la Covid-19, en el marc de la Mesura de govern del Pla de xoc en salut mental de Barcelona del maig de 2021, el servei es va ampliar per donar suport també a persones de més de 22 anys. Els espais Konsulta’m +22 van començar a funcionar el gener de 2022 als districtes de Sant Martí i de Sant Andreu. Actualment n’hi ha 9 punts a la ciutat, que inclouen també els districtes de Nou Barris, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Horta-Guinardó.