Continguts per categoria / etiquetes

 Avui, 20 de gener, celebrem el Dia Internacional dels Amants del Formatge. Aprofitant l'avinentesa, us volem explicar algunes curiositats que resulten interessants d’aquest aliment tan estimat. El formatge és un dels principals productes ramaders del món. Les múltiples propietats i característiques que el defineixen, així com la immensa varietat de formatges existents, fa... Seguir llegint
Avui, 16 de gener, celebrem el Dia Internacional de la Croqueta, un dels aliments que desperta més passions entre els amants de la gastronomia. I és que, coneixeu alguna persona a la qual no li agradin les croquetes? Amb la varietat de gustos que existeixen, segur que hi haurà algun que farà llepar-se els bigotis als nostres convidats. Les més comunes són les de pernil o de rostit, però també... Seguir llegint
Avui us animem a cuinar una recepta molt saludable i senzilla d’elaborar. La crema de nyàmeres del segon volum de la guia-receptari “Temps de mercats”, de Carme Gasull.  La nyàmera és un aliment que, per la seva composició i característiques, ens aporta poques calories i una bona proporció de fibra.  Ingredients (per a 4 persones):500 g de nyàmeres1 o 2... Seguir llegint
Només queden dos dies pel Dia de Reis, i com cada 6 de gener, toca menjar tortell! Avui ens endinsem en el Forn de Sant Tirs del Mercat de l’Abaceria per conèixer les seves especialitats per aquesta diada. En Salvador del Cerro, el responsable del forn, que va aterrar al mercat fa 10 anys, ens explica que tenen tant el clàssic de massapà com els farcits de nata, crema o trufa. “... Seguir llegint
El raïm és una de les fruites més dolces que podem trobar en aquesta època de l’any, en els nostres Mercats. La dolçor es produeix pel seu contingut en hidrats de carboni senzill, és a dir, sucres. No obstant això, el seu consum és molt saludable, ja que les seves propietats es relacionen amb la prevenció de diverses malalties. Podem trobar raïm negre o blanc, i dependent del seu color... Seguir llegint
Avui seguim amb el cicle de bars de mercat, però aquesta vegada us portem l’edició de Nadal!  A dins dels mercats s’hi menja molt bé, i durant aquestes festes, és moment de gaudir de noves propostes i plats als mercats de Barcelona.  Al Mercat de la Boqueria, hi trobem el Quim de la Boqueria, especialistes en cuina de mercat tradicional. Durant aquestes festes, ens... Seguir llegint
Ens trobem immersos en els dies previs a les trobades familiars nadalenques. Són moments en què els cuiners i les cuineres casolanes dediquen els seus pensaments a imaginar quin menú oferiran als seus estimats. Si voleu un consell, un dels plats que no pot faltar aquests dies a les nostres taules són les gambes.  Les gambes són un dels aliments més populars d’arreu del món. Si ens... Seguir llegint
El dia de Sant Esteve és tradició menjar canelons, però si et ve de gust innovar una miqueta i sortir del menú tradicional dels canelons de carn, avui us compartim algunes receptes de canelons perquè pugueu sorprendre els vostres convidats.   La primera recepta són uns canelons de peix. És una recepta tan senzilla de preparar com deliciosa de menjar! Ingredients:1 paquet de 20... Seguir llegint
Les festes nadalenques ja són a tocar. S’apropen dies de celebració, on ens reunirem amb les nostres famílies i amics per compartir intensos àpats, asseguts al voltant d’una taula que lluirà més que mai per aquestes dates. La sopa de galets és un d’aquests plats típics que acostumen a cuinar-se pel dia de Nadal.  Com bé sabem, els galets són una pasta amb forma de... Seguir llegint
Polvorons, torrons, panettones, neules, bombons… Dolços típics de les festes de Nadal que podeu trobar als mercats de Barcelona! Avui hem parlat amb La Selecta, del Mercat de Provençals, i amb Dolços Lluís, del Mercat de Sant Martí, per endinsar-nos en aquest món apassionant i exquisit! A La Selecta, la Jèssica ens ha presentat el seu repertori de polvorons: d’ametlla, de... Seguir llegint

Páginas