Continguts del blog

 Avui, 20 de gener, celebrem el Dia Internacional dels Amants del Formatge. Aprofitant l'avinentesa, us volem explicar algunes curiositats que resulten interessants d’aquest aliment tan estimat. El formatge és un dels principals productes ramaders del món. Les múltiples propietats i característiques que el defineixen, així com la immensa varietat de formatges existents, fa... Seguir llegint
El Mercat Dominical de Sant Antoni comença l'any carregat d'activitats: de gener a setembre de 2023 ja hi ha planificades vuit Lectures poètiques. Aquestes jornades literàries estan organitzades per l'A.P. del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni i coordinades per la gestora cultural Montse Ordóñez.  El cicle de Lectures poètiques al Dominical de Sant Antoni es va... Seguir llegint
Avui, 16 de gener, celebrem el Dia Internacional de la Croqueta, un dels aliments que desperta més passions entre els amants de la gastronomia. I és que, coneixeu alguna persona a la qual no li agradin les croquetes? Amb la varietat de gustos que existeixen, segur que hi haurà algun que farà llepar-se els bigotis als nostres convidats. Les més comunes són les de pernil o de rostit, però també... Seguir llegint
Avui us animem a cuinar una recepta molt saludable i senzilla d’elaborar. La crema de nyàmeres del segon volum de la guia-receptari “Temps de mercats”, de Carme Gasull.  La nyàmera és un aliment que, per la seva composició i característiques, ens aporta poques calories i una bona proporció de fibra.  Ingredients (per a 4 persones):500 g de nyàmeres1 o 2... Seguir llegint
En el marc de la fira Mercat de Mercats, celebrada del 21 al 23 d’octubre de 2022 a la plaça de les Glòries, Jordi Castany, brand ambassador de Royal Bliss, va liderar un tastet de les begudes de la marca i ens va ensenyar a preparar el còctel ideal pas a pas.A l’inici de la sessió, vam tastar diferents mixers de Royal Bliss -Yuzu, Berry, Ginger Ale, Orange i Lemon- tal com ens va... Seguir llegint
El passat 21 de desembre va començar l’hivern, i amb l’arribada del fred, la temporada de fruites i verdures canvia. Consumir productes frescos és bo per la salut, ens ajuda a estalviar i serveix per reduir les emissions de diòxid de carboni.  Els productes de temporada s’han cultivat amb el clima que els resulta més idoni per poder completar el seu cicle natural, per... Seguir llegint
Només queden dos dies pel Dia de Reis, i com cada 6 de gener, toca menjar tortell! Avui ens endinsem en el Forn de Sant Tirs del Mercat de l’Abaceria per conèixer les seves especialitats per aquesta diada. En Salvador del Cerro, el responsable del forn, que va aterrar al mercat fa 10 anys, ens explica que tenen tant el clàssic de massapà com els farcits de nata, crema o trufa. “... Seguir llegint
S'acosta una data molt especial, una data plena d'il·lusió i felicitat on els regals no poden faltar! Els Reis d’Orient ja arriben i, amb ells, una nit ben màgica! Avui us presentem algunes parades on podeu trobar detallets que segur que us encantaran! Al Mercat del Ninot trobem la parada AJ Bijuteria i complements, on l’Aurora ofereix diferents models d’... Seguir llegint
El raïm és una de les fruites més dolces que podem trobar en aquesta època de l’any, en els nostres Mercats. La dolçor es produeix pel seu contingut en hidrats de carboni senzill, és a dir, sucres. No obstant això, el seu consum és molt saludable, ja que les seves propietats es relacionen amb la prevenció de diverses malalties. Podem trobar raïm negre o blanc, i dependent del seu color... Seguir llegint
Radars és un projecte comunitari impulsat per Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per pal·liar els efectes de la soledat no volguda i prevenir situacions de risc de les persones grans.Treballa conjuntament amb els veïns i veïnes, comerços, farmàcies, persones voluntàries, entitats i equipaments, amb l’objectiu de transformar els barris en comunitats humanes, segures,... Seguir llegint

Pàgines