Continguts del blog

Des de fa uns mesos una carnisseria i una botiga de roba s’han sumat a les parades del Mercat de la Trinitat. Es tracta d’una parada de carn i xarcuteria, que ha estat traspassada, i l’obertura d’un Outlet de roba per a home, dona i nens.Juan Molina, nou propietari de la “Xarcuteria i Carnisseria Baron”, ens explica que per a ell ha estat una oportunitat... Seguir llegint
Estem davant una hortalissa refrescant i molt versàtil a la cuina. El carbassó és tot aigua (95%) i per això ens ajuda a hidratar-nos en aquests mesos d’estiu.Familiar directe de la carbassa i el cogombre, ell també és ric en antioxidants, vitamina C que s’aprofita sobretot quan el mengem poc fet o cru, vitamina B9 (àcid fòlic) que ens ajuda amb la creació de glòbuls blancs i vermells... Seguir llegint
Els mercats tenen cos i ànima. Estructures fortes, arquitectura que ens parla de l’abans i de l’ara. Mercats antics, mercats renovats, edificis històrics. Tots expliquen alguna cosa dels seus barris, del seu entorn i per tant, de la nostra història.I per dins, són tot vivències. La dels comerciants arrelats al seus mercats i parades, la dels clients i clientes que fa anys i anys que... Seguir llegint
Està demostrat que el nostre organisme va canviant durant l’any, a cada estació, i tot i que a hores d’ara ja podem trobar gairebé els mateixos aliments tot l’any, hauríem de seguir el nostre cicle natural i el dels aliments de proximitat. La natura ens marca els nutrients que necessitem a cada temporada i de la mateixa manera que fas el canvi d’armari, hauríem de fer un... Seguir llegint
El te és la segona beguda més consumida al món després de l’aigua. I encara que no ho sembli, totes les seves varietats (negre, verd, blanc, blau o oolong) provenen de la mateixa planta, la Camellia Sinensis. Així doncs, les diferències entre els tes només vénen marcades per com es prepara i com ha estat tractada la fulla.  Àsia és el major consumidor de te del món i ha estat així... Seguir llegint
El Manel Prieto és fotògraf i la Mayra Pahisa dissenyadora, però si els ho demanes, et diran que són viatgers. Ja fa més de 30 anys que es mouen per arreu del món, coneixent cultures, empapant-se de tradicions i aprenent sense parar tot el que cada societat els ensenya. I és clar, amb tot aquest anar amunt i avall han visitat centenars de mercats.    Fent un... Seguir llegint
En Valentí i l’Agnès Fàbregas Alier han viscut tota la seva vida al mercat. I les seves famílies també, tant per part del pare com per part de la mare. De fet, la família Fàbregas va estrenar el Mercat de l’Abaceria l’any 1892, cinc generacions abans que nasquessin en Valentí i l’Agnès. Ells han seguit amb el negoci familiar –ja tota una tradició- i tenen xarcuteries... Seguir llegint
Els mercats municipals de Barcelona, juntament amb d’altres de la província, van celebrar del 15 al 31 de maig la quarta edició de la Setmana Internacional dels Mercats amb l’objectiu de fomentar l’alimentació responsable. La campanya, amb el lema “Estima el teu mercat”, volia posar en primer pla els mercats a través d’actes i activitats de tota mena... Seguir llegint
A les 9h del matí ja som tots al Mercat de la Vall d’Hebron: veïnat, estudiants, turistes i periodistes que volem conèixer la transformació que va viure la zona fa 25 anys, pels Jocs Olímpics de l’any 92. El Mercat, juntament amb la Universitat de Barcelona i el Museu d’Història de Barcelona ha organitzat una ruta pels equipaments, habitatges, parcs i carrers que es van... Seguir llegint
T’entren tots els mals quan penses en entrar a la cuina més de 20 minuts? Bé, potser sí que no tens ànima de xef d’estella Michelin, però això tampoc vol dir que no te’n puguis sortir dignament i a més, aconseguir menjar sa amb ingredients de mercat. Tot és qüestió d’organització.El primer pas que t’ajudarà a menjar bé sense dedicar llargues hores a la cuina és la... Seguir llegint

Pàgines