BiblioLab Ficció digital Sant Andreu

La majoria d’infants i joves consumeixen habitualment ficció en formats digitals. Aquest BiblioLab pretén fer-los descobrir diferents formes d’experimentar el món del videojoc, les possibilitats d’aquest mitjà i les seves capacitats expressives i crítiques.

Aquest projecte es proposa ajudar a entendre millor la cultura i la tecnologia que ens envolten fent ús de la ficció digital dirigida al públic infantil i juvenil, a partir de l’experimentació pràctica, l’anàlisi i el debat. Entenem per ficció digital una nova expressió cultural que recorre a competències pròpies de  la interpretació i de la producció textual.

L’objectiu és proporcionar eines per adaptar-nos al canvi digital al que la nostra societat es veurà abocada en el futur més proper, ajudar a preparar a la ciutadania per aquest canvi i facilitar l’accés al coneixement i a la innovació, considerant-los serveis claus de la biblioteca. En aquest sentit, es vol generar espais de mediació cultural relacionats amb la ficció digital i millorar l’aprofitament dels recursos de la biblioteca, per tal de convertir-la en un espai d'accés públic a la cultura digital de qualitat.

Tot això es treballarà mitjançant una proposta de dinamització de la cultura del videojoc adreçada a infants i joves, escoles i famílies.

El BiblioLab Històries de ficció digital és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i Biblioteques de Barcelona  (Ignasi Iglésias–Can Fabra, Trinitat Vella–J. Barbero, Bon Pastor, La Sagrera–Marina Clotet, Sant Pau–Santa Creu) i la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu, que compta amb la col·laboració de Colectic i de Lucas Ramada Prieto, investigador en literatura i ficció digital infantil i juvenil.