Sant Andreu

Per a les persones amants de la història local i per a les que volen conèixer més i millor el lloc on viuen, la col·lecció local de la biblioteca té un interès especial, ja que la componen els documents, antics i actuals, que fan referència a la història de Sant Andreu, el barri i per extensió tot el districte.

Temes com ara l'origen i la formació del barri, la indústria, el desenvolupament urbanístic, l'arquitectura, la demografia i la societat, així com informació dels escriptors del barri. I si el que us interessa és la ficció ja podeu recuperar les novel·les ambientades a Sant Andreu, aquestes lectures les trobareu a la primera planta de la biblioteca.  

També podeu trobar-ne informació a l'Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu, l'Arxiu Històric Municipal de Barcelona, al Museu d'Història de Barcelona i la Biblioteca Nacional de Catalunya.

La col·lecció local és a la segona planta. Els documents d'aquesta col·lecció porten les sigles CL per identificar-los.

 

Préstec de la col·lecció local

El fons local té una part exclosa del servei de préstec. Es tracta de llibres i documents dels quals la biblioteca només té un exemplar, o bé són molt antics i serien impossibles de trobar en cas de pèrdua o deteriorament. Aquests documents porten una etiqueta al llom que diu: "Exclòs de préstec".