Còmic d'adults

La col·lecció de còmics d'adults de la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra consta d'aproximadament 20.000 còmics. Està formada per documents en suports diferents: àlbums, DVD i revistes que es reben per subscripció. Abasta des d'obres teòriques sobre els aspectes socials, la història i tècnica del còmic, fins a àlbums de les tendències més representatives dels còmics clàssics i una selecció de les últimes novetats.
(Recordeu seleccionar el nom de la biblioteca així com el tema "Còmics" per conèixer quins són els darrers documents sobre còmic incorporats al nostre fons).

Inclou el fons d'algunes donacions, com la de FICOMIC, fruit de la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic, que se celebra a Barcelona des de fa 28 anys. Aquesta donació inclou un dossier, àlbums, revistes, novel·les gràfiques, etcètera, documents editats des de la dècada del 1970 i que permeten fer un recorregut històric per l'edició del còmic a Catalunya i a Espanya, per exemple, revistes que ja no són al mercat i que van ser essencials, com ara 1984, Tòtem, El Cairo, Cimoc, Comix Internacional, i altres. Tots aquests documents, que fins ara eren inaccessibles, ja estan a disposició del públic a la biblioteca.

La col·lecció de còmic també inclou la donació del Cité internationale de la banda dessiné et de l'image d'Angoulême (França), que conté àlbums dels súperherois de Marvel. 

Com està organitzada la col·lecció:

Per organitzar aquesta col·lecció s'han creat sublocalitzacions noves. Per representar aquesta classificació i facilitar la localització dels exemplars, es fa servir un sistema d'icones especificades en la retolació de la sala i al llom dels llibres.

La teoria del còmic es classifica en:

Els àlbums es classifiquen en:

  • Còmic anglosaxó
  • Superherois
  • Còmic europeu
  • Còmic hispanoamericà
  • Còmic japonès

Així mateix, la biblioteca disposa de còmics en alemany, anglès, francès, italià, japonès i altres llengües.

Si voleu més informació d'aquest fons només heu d'accedir als enllaços superiors i prémer l'opció"limitar/ordenar", seleccionar la llengua, la biblioteca i "Cerca".

 

Novetats del darrer mes