Àrea infantil

L'àrea infantil és la part de la biblioteca destinada als infants i joves fins a 14 anys, però també als adults que els acompanyen i a les persones interessades en els llibres per a infants.

Els nens menors de 9 anys sempre han d'anar acompanyats per un adult. És un lloc on es pot trobar tot tipus de material.

  • Llibres: enciclopèdies i diccionaris, llibres de coneixements, llibres d'imaginació (còmics, contes, llibres de jocs)
  • Revistes
  • Pel·lícules infantils (DVD)
  • CD de música, CDR, jocs per a videoconsola...

A la biblioteca es pot llegir, escoltar música, mirar una pel·lícula, navegar per internet, escoltar contes, participar en un taller dinàmic sobre llibres i buscar tot tipus d'informació.

Les biblioteques de Barcelona ofereixen un ventall gran i variat d'activitats infantils i per als pares. Us convidem a descobrir-les.

La consulta al catàleg permet trobar els llibres, vídeos, CD i DVD que es busquin i molts més. No us oblideu de consultar la biblioteca virtual amb en Gènius, amb ell podreu explorar els confins d'aquesta biblioteca misteriosa...

 

Seccions i espais

Àrea de coneixements
Trobareu materials adequats per completar les tasques de l'escola i desenvolupar la formació: enciclopèdies generals i temàtiques, diccionaris i atles, llibres i material audiovisual sobre qualsevol matèria: ciències socials, ciències naturals, història, art, etcètera.

Àrea d'imaginació
Amb una àmplia selecció de música, pel·lícules, revistes còmics, contes, etcètera. Els contes es classifiquen per edats, i perquè siguin més fàcils de localitzar estan diferenciats per gomets de color:

  • I * (de 4 a 6 anys). Contes amb gomet blau. Per a infants que comencen a aprendre a llegir. Són llibres en què les il·lustracions i la imatge tenen molta rellevància.
  • I ** (de 7 a 10 anys). Gomet vermell. Introdueixen un grau més de complexitat lectora amb històries més llargues i complexes. Destinats als infants que ja saben llegir.
  • I *** (d'11 a 13 anys). Gomet verd. Petites novel·les que expliquen històries de temes diferents: por, aventures, misteri, i altres. El text n'és el protagonista.
  • IC (còmic infantil). Des dels clàssics fins als exemplars més moderns de còmic.

Espai de petits lectors
Destinat als més petits de la casa, fins a 4 anys, i que vagin acompanyats d'un adult.

Còmics infantils
La col·lecció està integrada per un fons exhaustiu de títols clàssics i moderns, Mortadelo, Bone, Astèrix, Tintin, Kid Paddle, en són alguns exemples. En l'apartat de manga trobareu les sèries de còmic japonès de més èxit. 

Racó de Famílies

Espai destinat a mares, pares, tutors, educadors i persones que tenen cura dels infants.
Ofereix informació relacionada amb els infants, a través de fons documental de temàtiques diverses (educació, salut, alimentació, informació per edats, literatura infantil, i altres temes).

Sala polivalent
Destinada a tipus d'activitats diferents, com ara tallers o, si no hi ha cap activitat, per estudiar. Per fer ús de la sala, cal demanar-ho a la persona del taulell i deixar-li el carnet de la biblioteca, que es recull en sortir.

Enllaços relacionats: