Biblioteca

La Biblioteca Ignasi Iglésias es va obrir al públic la tardor del 1935. Per les circumstàncies històriques de l'època, pocs mesos després, l'abril del 1936, se'n va fer una altra inauguració amb més protagonisme polític i ressò mediàtic. Durant 55 anys va ocupar el segon pis de l'Ajuntament del districte i va esdevenir un centre de referència per a tot el barri.

El 1990 es va traslladar a l'edifici Josep Pallach i va ser una de les primeres biblioteques que va disposar de fons audiovisual i que va informatitzar els serveis.

El setembre del 2002 es va instal·lar a Can Fabra, l'edifici rehabilitat de l'antiga fàbrica de fils Coats Fabra. En aquest moment la biblioteca va passar a anomenar-se Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra.

Al principi formava part de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona i la gestionava el Districte de Sant Andreu en conveni amb la Diputació. Des de l'any 2001 forma part del Consorci de Biblioteques de la ciutat de Barcelona.

L'any 2010 coincidint amb el 75è aniversari de la biblioteca es va posar en marxa el bloc Diari de la Biblioteca Ignasi Iglésias, on es transcriu el diari que des de l'any 1935 va escriure la bibliotecària que n'era responsable. Gràcies a aquest diari manuscrit, es pot conèixer la història del barri durant els anys 1935 i 1944, un període de la nostra història prou significatiu. S'hi llegeixen des de les impressions de les primeres jornades de posada en marxa fins als efectes de la guerra sobre el funcionament de la biblioteca. Us convidem a visitar-lo i dir-hi la vostra!