Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

BiblioLab Maker

Amb el nom de Bibliolab agrupem un conjunt de projectes, activitats i serveis innovadors que ofereixen capacitació a la ciutadania, gràcies a les aportacions de persones i organitzacions que comparteixen el seu coneixement amb la comunitat i n'enriqueixen el capital social.

L’objectiu principal és el de generar comunitats competents amb el lideratge de la biblioteca i de les organitzacions que hi donen suport, les quals funcionen com un punt en què es connecten capacitats i s’apodera la ciutadania.

Les accions que formen part dels Bibliolabs tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i les metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Els projectes desenvolupats en un Bibliolab abasten diferents branques del coneixement, en moltes de les quals el factor tecnològic té un paper important com a eina vehicular, però el més important és aprendre a treballar de forma col·laborativa i compartir coneixement a partir de propostes que tenen com a base l’experimentació i la creativitat.

El Bibliolab de la nostra biblioteca s'especialitza en la cultura maker com a eix central i específicament en l’àmbit tèxtil, la creació i les noves tecnologies.

La biblioteca vol ser un espai que se centri en el coneixement, la innovació i en els processos d’intercanvi entre les persones. Un lloc de trobada per compartir idees, generar coneixement, compartir inquietuds i buscar solucions a problemes socials, a la vegada que formar-se i experimentar amb les tecnologies de fabricació digital.

 

 

Festival Maker

La biblioteca realitza al mes de juny el  Festival Maker, com a cloenda del Bibliolab Maker, on s'hi realitzaran activitats i tallers dirigits a infants, joves i adults. Un Festival dedicat a la cultura maker, la cultura del "fem-ho", vinculada a la creativitat, a la innovació i a les noves tecnologies, amb la voluntat  d'apropar aquesta filosofia i les TIC al barri.

El Festival l'organitza la biblioteca Montserrat Abelló de Biblioteques de Barcelona amb la col.laboració de la biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras i l'Ateneu de fabricació de Les Corts, un referent en creació i experimentació digital. Amb la idea de, en futures edicions, poder sumar amb la col·laboració d'altres agents del barri.

La biblioteca vol ser un espai que se centri en el coneixement, la innovació i en els processos d’intercanvi entre les persones, un lloc de trobada. Per això, volem que el festival sigui un projecte intergeneracional i transversal. El nostre propòsit és donar a conèixer el fons especialitzat de cultura maker de la biblioteca i  difondre la tasca que fa l’Ateneu pel que fa a la formació en eines de fabricació digital per potenciar la innovació social ciutadana.  Es tracta, en conjunt, de generar coneixement  a la vegada que formar-se i experimentar amb les tecnologies de fabricació digital.

La programació consta de  tallers amb inscripció prèvia i a banda, d'un espai lliure a la sala infantil i a la terrassa de la biblioteca on es poden realitzar manualitats amb l’ajuda dels manuals i llibres del nostre fons de “cultura maker” i experimentar amb bolis 3D, realitat augmentada i construccions, amb material que posem a l’abast de les famílies (els infants a la sala sempre hauran d’estar acompanyats per un adult). Les sales tenen una cabuda limitada.