BiblioLab Maker

La biblioteca reprèn una nova edició del Bibliolab maker amb un taller de cinc sessions, per a adults i joves majors de 18 anys. Es treballarà el disseny i prototipat 2D i 3D en dos itineraris:  creació d’una samarreta amb disseny estampat propi d’inspiració arquitectònica i 2D; o creació d’una alternativa d’usos dins de la biblioteca Montserrat Abelló i representació 3D. 

Els dijous, del 5 de novembre al 3 de desembre de 2021.

Es realitzaran les tres primeres formacions de modelat digital a l’Espai Multimèdia de la biblioteca i les dues darreres sessions de prototipat a l’Ateneu de fabricació de Les Corts.

El Bibliolab té com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Contingut de les sessions:

1- SESSIÓ INFORMATIVA + SKETCH UP // 5.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: Biblioteca. Durant la primera sessió s’informarà sobre els dos itineraris de disseny i prototipat amb l’objectiu de transmetre la informació de caire tècnico-creativa així com la realització d’una masterclass de modelat 3D amb SketchUp des de la seva versió gratuïta i online. També es donaran les claus d’edició d’imatges 2D per a la creació de diferents patrons i estampats.

2- CAPTURA i MODELAT / COMPOSICIÓ // 12.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: Biblioteca. Aquí es realitzarà el treball de camp a l’edifici de la biblioteca Montserrat Abelló (enregistrament, observació, connexions, etc.) A la segona part de la sessió es concretaran els prototips a un nivell digital i conceptual.

3- TRADUCCIÓ i PREIMPRESSIÓ // 19.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: Biblioteca. Es definiran els aspectes tècnics per a la preimpressió / previsualització així com la connexió amb l’element digital al núvol, en cas que es vulgui incloure un element de realitat augmentada emergent.

4- PROTOTIPAT (I )// 26.11.20 de 17 a 20h
Durada: 3h Lloc: Ateneu de fabricació. Sessió de prototipat i amb l’ajut de les treballadores i treballadors del Fab Lab es dedicaran a fer les proves d’impressió prèvies, calibrat dels dispositius, possibles modificacions, problemes i “handycaps” de tangibilitat.

5- PROTOTIPAT (II) 3.12.20 de 17 a 20h
Durada: 3h Lloc: Ateneu de fabricació. Amb l’ajut de les treballadores i treballadors del Fab Lab es dedicaran a fer les proves d’impressió prèvies, calibrat dels dispositius, possibles modificacions, problemes i “handycaps” de tangibilitat.

A càrrec de WARKS, marca europea d’educació, disseny instruccional i disseny de jocs i videojocs. Impulsada pel seu fundador Miquel Navarro, professional de la innovació educativa i el disseny, que durà a terme la formació juntament amb Toni del Rio, expert en noves tecnologies.

Cal inscripció prèvia a la plataforma Puntxarxa

Taller gratuït. Places limitades.