BiblioLab Maker

El projecte In Jacquard BiblioLab vol generar un hub comunitari al voltant de la cultura maker i les tecnologies de fabricació digital amb la temàtica tèxtil com a fil argumental, tenint present l’origen de l’edifici. El títol del projecte In Jacquard Bibliolab fa referència al teler de Jacquard, el qual va ser un teler mecànic inventat per Joseph Marie Jacquard el 1801. Per fer-ho, posa en valor l’espai compartit entre la Biblioteca Montserrat Abelló i l’equipament de l’Ateneu de Fabricació de les Corts.

El BiblioLab pretén dinamitzar una comunitat inclusiva que generi diferents projectes en l’àmbit tecnològic i social, arrelant-se al territori mitjançant l’impacte social dels projectes realitzats per la comunitat.

Així, la biblioteca esdevé un espai on se centra el coneixement i també els processos d’intercanvi entre les persones. Un lloc de trobada per compartir idees, generar prototips, compartir inquietuds i buscar solucions a problemes socials, a la vegada que formar-se i experimentar en les tecnologies de fabricació digital.

Aquest mes d’octubre i fins al desembre, la biblioteca inicia el cicle de tallers infantils Kid’s Textile, amb la col.laboració de l’empresa Explòrium, on es combinaran tant activitats maker artesanals com tecnològiques.

Els tallers començaran amb una primera part breu teòrica i explicativa sobre la matèria a tractar. Volem anar més enllà de l’activitat, com a valor afegit fomentar el coneixement de la tecnologia a través de l’experimentació en primera persona i el joc.

Els tallers es faran cada 15 dies, els dissabtes al matí,  van dirigits a infants de 6 a 12 anys i són els següents: “Samarretes pintades amb autòmats”, “Collarets tecnològics amb llum pròpia”, “Fem polseres amb el nostre teler”, “Circuit integrat a la samarreta”, “Les ulleres que tot ho veuen”, “Un guants amb poders...”.

Les tecnologies que s’utilitzaran com a base d’aquests tallers seran: makey makey, circuits electrònics, talladora làser, LEDs, motors, autòmats, programació bàsica.