Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Ciència-ficció

La Biblioteca Montserrat Abelló, a la seva planta de l’altell disposa d’un espai jove on s’hi acull el fons de temàtiques tan diverses com els videojocs, els còmics, els jocs i esports, les novel·les juvenils, fantàstiques, de terror i de ciència ficció. És en aquest gènere on l’any 2020 la biblioteca amplia el seu fons amb un nou centre d’interès sobre ciència ficció, fruït de la col·laboració entre Biblioteques de Barcelona i la Fundació Asimov. Aquest projecte rep el nom d’ Operació Asimov.

El projecte és una iniciativa de la Fundació Asimov  que té com a objectiu la selecció, recopilació i donació d’un fons bibliogràfic d’obres de ciència ficció per a la seva exposició i préstec a la biblioteca Montserrat Abelló. La missió final és que serveixi de model i referent per a totes les biblioteques públiques de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén apropar als usuaris aquest gènere literari que forma part ja de la història del pensament humà i, que es constitueix com a eix de la cultura popular del nostre temps.

A través de contactes amb grans i petites editorials, particulars, aficionats al gènere, llibreries especialitzades i autors, la Fundació Asimov donarà més de 500 títols a la biblioteca. Aquest fons pretén ser representatiu, de manera que el lector pugui trobar des dels clàssics del gènere fins a les actuals tendències.

Els títols s’agrupen en una classificació bàsica, que serà la següent:

1.- Des de Frankenstein a Astounding Stories : de 1818 a 1937

2.- Edat d’Or: de 1938 a 1950

3.- Edat de Plata: de 1951 a 1962

4.- La “New Wave”: de 1963 a 1979

5.- L’era del “Cyberpunk”: de 1980 a 1990

6.- Finals del segle XX: de 1991 a 2000

7.- Segle XXI: de 2001 fins els nostres dies

8.- Antologies i recopilacions

9.- Antecedents / Assaig

Per les seves instal·lacions, filosofia de gestió i tipologia de serveis, l’espai jove esdevé el lloc idoni per destinar aquests documents els quals seran dinamitzats a través d’activitats de difusió a la lectura en format de xerrades, tallers per tot tipus de públic, guies de lectura i elements decoratius de l’espai.

El centre d’interès s’inaugura el 31 de gener de 2020 coincidint amb l’Any Asimov.

Aquest fons anirà augmentant gràcies a les adquisicions per part de la biblioteca i a les donacions que continuarà  aportant la mateixa Fundació.

Per al procés de donació de títols i per atendre qualsevol dubte o consulta relacionada amb l’Operació Asimov us podeu posar en contacte amb la Fundació a l’adreça electrònica: operacionasimov@fundacionasimov.org