Clubs BiblioLab

La biblioteca vol ser un espai de cocreació que se centri en el coneixement, la innovació i en els processos d’intercanvi entre les persones. Un lloc de trobada per compartir idees, generar coneixement, compartir inquietuds i buscar solucions a problemes socials, a la vegada que formar-se i experimentar amb les tecnologies de fabricació digital.

Destinat al públic adult i joves a partir de 16 anys.

Inscripcions obertes.

 

Workshop. Confecció d’un mural tèxtil reivindicatiu amb patchwork

Cocrearem una peça tèxtil visual (com si d’un pòster es tractés) que farem servir per exposar una crítica, una reivindicació, un crit relacionat amb el 8M. Barrejarem diferents tècniques de confecció que les persones participants puguin conèixer i n’aprendrem les unes de les altres. Una de les sessions es realitzarà a l’Ateneu de fabricació de Les Corts on ens introduirem en el coneixement de les eines de fabricació digital i en concret en l’ús de la talladora làser.

Quan?

4 sessions de 90 minuts (1 sessió setmanal), durant el mes de març. Dates: 3, 10, 17 (sessió a l’Ateneu) i 24 de març. Hora: de 11h a 12.30h.

Materials necessaris:

Les participants portaran roba que vulguin reciclar i serà amb aquest material principal que confeccionarem la peça.

Com funcionarà?

El procés, per sessions:

Plantejament del concepte, treball amb pluja d’idees, debat, primers esborranys, posada en comú del material disponible i els seus possibles usos.

Disseny del conjunt de la peça.

Sessió a l’Ateneu per acabar de “fabricar” els elements necessaris per a la confecció del mural.

Ensamblatge final dels elements i les peces.

 

 

Workshop. Confecció d’una bandera cortsenca de la biblioteca

Sí, les biblioteques no tenen bandera… i qui diu que no en poden tenir? Una bandera és un codi sota el que poder adherir-se, un codi/símbol que serveix per identificar nacions, ciutats, associacions, famílies…

Buscarem el concepte que millor representi el que la biblioteca Montserrat Abelló significa pel grup de participants i per a la gent del barri, la dissenyarem i la confeccionarem de forma col.laborativa. Una de les sessions es realitzarà a l’Ateneu de Fabricació de Les Corts, en concret ens capacitarem en l’ús de la talladora làser per a tallar els teixits reproduïnt alguna forma concreta necessària o tipografia.

Quan?

4 sessions de 90 minuts (1 sessió setmanal), durant els mesos d’abril i maig. Dates:  21 i 28 d’abril i 5 (sessió a l’Ateneu) i 12 de maig.  Hora: de 11h a 12.30h.

Materials necessaris

Les participants portaran roba que vulguin reciclar i serà amb aquest material principal que confeccionarem la peça.

 

A càrrec de Lorena Alonso, d’Experimenta.

 

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.