Clubs BiblioLab

Els participants al Bibliolab realitzaran entre el 5 de novembre i el 3 de desembre una sèrie de cinc workshops. Ens aquests tallers s'aprendrà a dissenyar en 2D i 3D amb el programa SketchUp, la utilizació de la realitat augmentada i el prototipatge tot utilitzant eines de fabricació digital de l'Ateneu de Fabricació de Les Corts.

El contingut de les sessions es concreta en:

1- SESSIÓ INFORMATIVA + SKETCH UP // 5.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: Biblioteca. Durant la primera sessió s’informarà sobre els dos itineraris de disseny i prototipat amb l’objectiu de transmetre la informació de caire tècnico-creativa així com la realització d’una masterclass de modelat 3D amb SketchUp des de la seva versió gratuïta i online. També es donaran les claus d’edició d’imatges 2D per a la creació de diferents patrons i estampats.

2- CAPTURA i MODELAT / COMPOSICIÓ // 12.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: Biblioteca. Aquí es realitzarà el treball de camp a l’edifici de la biblioteca Montserrat Abelló (enregistrament, observació, connexions, etc.) A la segona part de la sessió es concretaran els prototips a un nivell digital i conceptual.

3- TRADUCCIÓ i PREIMPRESSIÓ // 19.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: Biblioteca. Es definiran els aspectes tècnics per a la preimpressió / previsualització així com la connexió amb l’element digital al núvol, en cas que es vulgui incloure un element de realitat augmentada emergent.

4- PROTOTIPAT (I )// 26.11.20 de 17 a 20h
Durada: 3h Lloc: Ateneu de fabricació. Sessió de prototipat i amb l’ajut de les treballadores i treballadors del Fab Lab es dedicaran a fer les proves d’impressió prèvies, calibrat dels dispositius, possibles modificacions, problemes i “handycaps” de tangibilitat.

5- PROTOTIPAT (II) 3.12.20 de 17 a 20h
Durada: 3h Lloc: Ateneu de fabricació. Amb l’ajut de les treballadores i treballadors del Fab Lab es dedicaran a fer les proves d’impressió prèvies, calibrat dels dispositius, possibles modificacions, problemes i “handycaps” de tangibilitat.

A càrrec de WARKS, marca europea d’educació, disseny instruccional i disseny de jocs i videojocs. Impulsada pel seu fundador Miquel Navarro, professional de la innovació educativa i el disseny, que durà a terme la formació juntament amb Toni del Rio, expert en noves tecnologies.

Cal inscripció prèvia a la plataforma Puntxarxa.

Taller gratuït. Places limitades.