Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Projecte Teixit(s)

Projecte dut a terme al març de 2019, de recuperació de la història de la fàbrica Benet Campabadal que vol teixir vincles amb el territori, la ciutadania i treballar els reptes de futur dels creadors del tèxtil.

Formacions amb tecnologies innovadores i emergents obertes a la ciutadania amb experts i expertes tecnòlegs, artistes, dissenyadors i dissenyadores, periodistes, etcètera. Tota una sèrie d’activitats i tallers vinculats a les aplicacions de la fabricació digital en el sector tèxtil i de la moda.

  • El projecte Teixit(s). Coneix, dissenya i crea la nova fabricació tèxtil

Acte de presentació del projecte a càrrec de Mercè Tatjer i Mir, Elisabet Vallecillo, Anastasia Pistofidou i Saúl Baeza, i conversa moderada per Dani Cantó.

 

  • Ideató: La dona i les revolucions industrials

Investigarem des de la dona i la indústria tèxtil catalana fins a la dona i la tecnologia al segle XXI, per resoldre el repte següent: “Quines són les causes que fan que cada vegada menys dones optin per accedir a estudis tecnològics?”

Mentores: Mariona Cíller i Ester Subias

 

  • Taller de brodats interactius

Descobreix els encreuaments entre tècniques tradicionals de brodat i tecnologies digitals tèxtils (wearables). Després d'una recerca prèvia, aprendràs diferents maneres de construir sensors i circuits utilitzant teixits conductius.

Mentores: Citlali Hernández i Annie Michie.

 

  • Taller d’experimentació tèxtil digital

Experimenta i aprèn com transformar diferents teixits i les seves propietats amb eines de producció digital: impressió 3D, gravat i tall làser.

Mentors: Javier Camino i Oscar Tomico

 

  • Taller de fabricació d’un teler

Taller intergeneracional que té com a objectiu redissenyar un producte tradicional amb tecnologies actuals. Aprendràs eines i tècniques de disseny i fabricació digital amb les quals podràs fabricar prototips i productes finals.

Mertores: SokoTech

 

  • Taller de màscares i electrònica per a wearables

Reflexionaràs sobre el valor de les màscares i com es poden desenvolupar en un àmbit contemporani, concretament en els wearables. T’endinsaràs en el món de l’electrònica, dels materials conductius i de les tecnologies de fabricació digital.

Mentora: Irene Ródenas

 

  • Taller de moda a partir de materials reciclats

Realitzaràs un procés de disseny: partint d’una investigació prèvia, es desenvoluparà un prototip propi a través de materials reciclats. Veuràs diferents tècniques per convertir un material reciclat en un teixit.

Mentora: Aloma Lafontana

 

  • Taller Crea el teu propi biomaterial

Treballaràs amb receptes de bioplàstics, pell bacteriana de kombutxa i altres receptes per elaborar els materials primaris. Coneixeràs com la moda està canviant i es dirigeix cap a processos sostenibles i materials biodegradables.

Mentora: Anastasia Pistofidou

 

El projecte va ser una iniciativa del Biblioteques de Barcelona i Barcelona Activa en el marc de les Antenes Cibernarium, coordinat per SokoTech i en col·laboració amb l'Ateneu de Fabricació de les Corts.