Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Les Corts

La col·lecció local està ubicada a la planta baixa de la biblioteca,  inclou aquells documents relacionats amb el barri de les Corts, en diferents suports: llibres, revistes, CD, vídeos i altres.

A la biblioteca podeu trobar informació sobre la seva història, edificis emblemàtics (com ara el Monestir de Pedralbes o el Camp Nou), institucions rellevants, urbanisme i títols de revistes que donen informació sobre el barri.

La biblioteca crea un nou espai dedicat a la col·lecció d'autors locals, amb documents relacionats amb el barri de les Corts. 

Aquest nou espai s’ha creat amb l’objectiu d’homenatjar les lletres d’aquests autors i autores locals, la seva vinculació amb el districte i el coneixement dels barris.  Recull les obres que han creat autors del districte encara que el contingut no faci referència a les Corts, o qualsevol document escrit sobre algun personatge del barri o institució del districte, així com les novel·les ambientades al barri.

Cada mes s’exposarà, en un lloc destacat davant de la col·lecció local, una ressenya de l’autor/a i les obres que han cedit, no només perquè la resta del veïnat del territori pugui conèixer la seva literatura, sinó perquè és una manera de crear llaços, de fer comunitat, de crear coneixement.

La Biblioteca Montserrat Abelló també acull l’exposició permanent “De fàbrica tèxtil a equipament de creació i de cultura, 1915-2018”, que inclou els trets més característics d’aquest conjunt fabril de les Corts i les seves transformacions durant els anys, fins arribar a l'actual projecte on conflueix en un sol espai una biblioteca innovadora i l'Ateneu de Fabricació digital.