Any Consol Pastor Martínez

Commemoració. Acte de l'Any Consol Pastor Martinez

L’acte d’inauguració de l’Any Consol Pastor Martínez serà el proper dimarts 31 d’octubre a les 17h a la Biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona.

Coincideix amb els 50 anys de la mort de Consol Pastor Martínez. (Barcelona, Barcelonès, 1887 -1973). Bibliotecària.

Estudià magisteri, però ingressà a l’Escola Superior de Bibliotecàries, aleshores dirigida per Eugeni d’Ors, el mateix any de la seva inauguració. Així, Consol Pastor formà part de la primera promoció de l’Escola Superior de Bibliotecàries (1915-1918), de la que va esdevenir l’alumna número u.

El juliol de 1918 va ser nomenada directora de la primera biblioteca popular de la Mancomunitat, situada a Valls. Posteriorment fou nomenada professora auxiliar de l’Escola Superior de Bibliotecàries de Barcelona (1919-1927) i bibliotecària de l’Escola (1928-1957). A més, compaginà aquesta tasca amb la direcció de la Biblioteca Popular per a la Dona, i també col·laborà en l’Anuari de les biblioteques populars i en la revista Biblioteconomia.

Núria cañamares conduirà l’acte amb Elia Sorian i Pep Vives, hi haurà una taula rodona amb Carme Mayol, bibliotecària, Anna Cabó de @laCgrocSolutions i Núria Toneu Llobet, estudiant.

Confirmeu assistència a: icd.activitats@gencat.cat

Acte organitzat per l’Insitut Català de les Dones 

Més informació