Arriba Nadal a Biblioteques de Barcelona

Nadal. Aquest mes de desembre les biblioteques de la ciutat ofereixen una programació d'activitats infantils de temàtica nadalenca, tallers tecnològics i altres propostes culturals. Consulteu la programació.

Durant el mes de desembre, i també a principis de gener, Biblioteques de Barcelona programa activitats infantils de temàtica nadalenca, tallers tecnològics i altres propostes  culturals per gaudir de les vacances!

Aquestes són les activitats més destacades:

El diumenge 3 de desembre, a les 12 h, escalfem motors amb la projecció de la pel·lícula infantil Operació Pare Noel de Marc Robinet (+ 5 anys, cal inscripció prèvia), una sessió de Cinexic a la B. El Carmel – Juan Marsé!

Voleu conèixer la tradició de la Festa de la Llum? No us podeu perdre l’espectacle infantil sobre la Festa de la Llum (+ 3 anys). Serà el dilluns 11 de desembre, a la B. Les Corts – Miquel Llongueras, a les 17.30 h. El dimarts 12, també a les 17.30 h, tres propostes: Contes de Nadal (+ 3 anys) a la B. Sant Gervasi – Joan Maragall; espectacle de contes, poemes i cançons Nadal (+ 3 anys) a la B. Guinardó – Mercè Rodoreda, i més contes a S’apropa Nadal (de 2 a 4 anys) a la B. La Sagrera – Marina Clotet. Les danses, cançons i contes continuen, el dimecres 13, a l’activitat Per Nadal, pas de pardal (+ 3 anys), a les 17.30 h, a la B. Gòtic – Andreu Nin. El divendres 15 arriba el primer taller, Fem guarniments de Nadal (de 4 a 9 anys, cal inscripció prèvia), a les 17.30 h a la B. Nou Barris. I a la mateixa hora, a la B. Camp de l’Arpa – Caterina Albert, On és el meu Tió? (de 6 mesos a 3 anys), un conte narrat amb titelles i cançons! Pel dissabte 16 destaquem dues activitats: a les 11 h, el Taller de costura creativa per Nadal (per a adults, cal inscripció prèvia) a la B. Nou Barris, i  a les 12 h, a la B. Camp de l’Arpa – Caterina Albert, Taller de màgia de Nadal (+ 6 anys, cal inscripció prèvia).

La setmana prèvia a Nadal comença amb la sessió Contes al bosc dels Tions (de 6 mesos a 3 anys), serà el dilluns 18 de desembre, a les 17.30h, a la B. Les Corts – Miquel Llongueras. I el dimarts 19, a les 17.30 h podeu triar entre: una activitat per nadons, Nadal temps de LLLUM (de 0 a 3 anys) sessió de moixaines, jocs i cançons tradicionals a la B. Zona Nord; la narració L’auca dels pastorets del pessebre (+ 3 anys) a la B. La Sagrera-Marina Clotet, i un conte en anglès Santa’s new Reindeer (de 3 a 6 anys) a la B. Montserrat Abelló. El dimecres 20, a les 17.30 h, gaudirem de més contes nadalencs, Nadal, Nadal un pas de pardal (+ 3 anys) a la B. Les Corts – Miquel Llongueras. Un Nadal sense guarniments, no és un Nadal com cal! El dijous 21, les 17.30 h, a la B. Zona Nord, teniu una altra oportunitat de fer un Taller de guarniments de Nadal (de 9 a 12 anys).

La primera proposta pel 2024 comença amb màgia, Taller Fem màgia (a partir de 8 anys, cal inscripció prèvia). Serà el dimecres 3 de gener, a les 17.30 h, a la B. Ramon d’Alòs-Moner.


Enguany, també us oferim una programació especial d’activitats tecnològiques per aquestes vacances. Del 27 al 29 de desembre EstàsON Nadal:

Experimentem amb l’aerodinàmica (de 6 a 8 anys)
En aquest taller aprendreu el concepte de l’aerodinàmica a través de diferents exemples com ara els avions o els ocells i creareu el vostre propi avió. Construireu una maqueta amb un ventilador i un tub on, a través de diferents tipus de material, haureu de crear una maqueta que voli dins del tub d’aire.
Més informació i inscripcions

Pintem amb els colors que ens dona la natura (de 6 a 8 anys)
Fareu diferents experiments per entendre com és la llum i de què està composta la llum solar. Descobrireu perquè el cel és blau i dureu a terme experiments sobre l’energia relacionats amb la llum infraroja, la llum visible i la llum ultraviolada. Experimentareu amb la fotoluminescència i acabareu creant la vostra pròpia pintura extraient els pigments de diversos elements de la natura que ens serviran per pintar un dibuix!
Més informació i inscripcions

Programem i dissenyem un joc en equip (de 9 a 12 anys)
A través de blue-bots haureu de resoldre uns reptes gamificats. Després creareu el joc per grups i jugareu amb els blue-bots com a fitxes. Aquests blue-bots es programaran amb tauletes utilitzant un programa específic!
Més informació i inscripcions

Animals de paper elèctrics ( de 9 a 12 anys)
Descobrireu què és l’electricitat i com funciona; a través de dinàmiques aprendreu què són els àtoms i com es mouen els electrons i generen corrent elèctric.
Experimentareu amb diferents materials per entendre que hi ha materials conductors de l’electricitat i materials aïllants i, finalment, construirem un animal de papiroflèxia amb un circuit elèctric integrat.
Més informació i inscripcions


Més propostes…

També és un bon moment per visitar algunes de les exposicions de les biblioteques:

Les aventures de l’Editorial Joventut: 100 anys de llibres a la B. Jaume Fuster, teniu temps fins al 15 de gener. La mostra té programades dues sessions de narració de contes per a la canalla: el dijous 14 de desembre, a les 17.30 h, Animalades (+ 3 anys, cal inscripció prèvia), i el dijous 11 de gener, a les 17.30 h, La festa d’aniversari! (+ 4 anys, cal inscripció prèvia).

Skiá – Graphé. El dibuix de l’ombra, un projecte de Martí Llorens i Rebecca Mutell, de la 17a edició del projecte FOTOINTERPRETACIONS. Un projecte que, des del seu inici l’any 2005, estimula el diàleg entre la fotografia i la literatura. Fins al 22 de desembre, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles.

X-Gallard y su equipo de dibujantes, al Territori mutant de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, fins al 16 de febrer (del 4 al 17 de desembre la biblioteca estarà tancada per obres de millora). La biblioteca, especialitzada en còmic, acull aquesta mostra artística que vol retre homenatge al dibuixant i guionista Miguel Gallardo (1955-2022). Una exposició de vinyetes creades per dibuixants i amics de Gallardo com ara Paco Roca, Max, Manel Fontdevila, Sonia Pulido o Flavita Banana, entre d’altres.

Del 4 de desembre al 4 de gener podeu visitar l’exposició Stonewall a la B. Francesc Candel. Una mostra fotogràfica dedicada a la històrica revolta, de juny del 1969, de la comunitat homosexual en rebuig a la violenta batuda policial efectuada al bar Stonewall Inn de Nova York. La inauguració, a càrrec d’Andreu Agustín, director del centre LGTBI de Barcelona, se celebrarà el 14 de desembre, a les 18 h.

Una altra bona proposta és jugar! Recordeu que a moltes biblioteques hi trobareu jocs de taula.


I també…

La B. La Sagrera – Marina Clotet serà, fins el 16 de desembre, punt de recollida de regals de Nadal per a dones que han patit de violència de gènere i les seves famílies.

Per altra banda, la B. Poble-sec – Francesc Boix, del 20 de novembre al 18 de desembre, és el punt de recollida del recapte d’aliments bàsics, material escolar nou i productes d’higiene personal per a les famílies amb pocs recursos del Poble-sec.

Ràdio Maconda ha realitzat un especial Nadal d’ El Repetidor.

 

 

 

 

 

Més informació