Base de dades especialitzada en llibres de ciència-ficció

Base de dades. Base de dades en línia de ciència-ficció de la Fundación Asimov.

Ja està en marxa la base de dades de la Fundación Asimov amb llibres de ciència-ficció que es troben disponibles a la biblioteca Montserrat Abelló.
El projecte per crear un fons de ciència-ficció que fos referent bibliogràfic a la ciutat va començar el gener de l’any 2020 amb el Fons Asimov, una col·laboració entre Fundación Asimov i la biblioteca Montserrat Abelló per crear un fons especialitzat en aquesta matèria a Barcelona.
La ciència-ficció ha esdevingut un gènere literari que ha guanyat rellevància poc a poc en el panorama cultural i ha passat a considerar-se quelcom més que un entreteniment evasiu propi de les revistes pulp estatunidenques on va tenir una edat d’or a la primera meitat del segle XX. Enguany, molts dels seus títols es consideren clàssics de la literatura i el seu caràcter especulatiu permet una llibertat reflexiva major que en altres gèneres igualment
populars.
Actualment, trobareu 966 títols dels disponibles a la biblioteca Montserrat Abelló a la base de dades de la Fundación Asimov amb informació de títol, autoria i biblioteca d’ubicació, a més de l’edició, el número de pàgines, l’any de publicació i títol original, una categoria històrica, la imatge de la portada i un enllaç per a més informació a la pàgina web especialitzada Tercera Fundación.
Aquest projecte, amb l’objectiu de ser una representació àmplia i ordenada en ciència-ficció amb ànim divulgatiu i didàctic, ha anat creixent i arriba a una nova etapa amb aquesta base de dades específica on consultar informació bàsica dels llibres disponibles. Aquesta base de dades s’anirà actualitzant de manera contínua amb la introducció de nous títols catalogats i revisats a la biblioteca Montserrat Abelló i amb la intenció d’ampliar la informació amb els fons de La Casa Encendida de Madrid i Marxalenes-Joanot Martorell a València.