Les aventures de l’Editorial Joventut. 100 anys de llibres

Exposició. Del 25 d’octubre del 2023 al 15 de gener del 2024. A la Biblioteca Jaume Fuster. Inauguració i presentació del llibre de l’exposició: Dimecres 25 d’octubre, a les 18.30 h.

Peter Pan, Heidi, Enid Blyton i, sobretot, Tintín, són noms lligats a la història de l’Editorial Joventut, que el 2023 fa cent anys. Joventut és també l’editorial de viatges d’aventura per terra i per mar: de l’expedició de la Kon-Tiki de Perú a la Polinèsia i d’Aku Aku, el secret de l’Illa de Pasqua.

Pionera de les col·leccions populars de novel·la rosa, de novel·la de l’oest, de novel·la d’acció, la col·lecció Z va introduir el llibre de butxaca al nostre país. Les biografies d’Emile Ludwig i Stefan Zweig han estat best sellers de llarga durada que arriben fins avui.

En els darrers anys Joventut s’ha especialitzat en la literatura per nens i nenes, amb els llibres d’Helen Oxenbury, per als més petits o la sèrie Mia i Bru, de Mònica Peitx i Cristina Losantos, que tracten l’adolescència amb una mirada nova i grans èxits com Narval. Els àlbums il·lustrats són un signe d’identitat. Els llibres de Joventut, amb autors i il·lustradors d’aquí, s’han traduït arreu del món.

Aquesta exposició desplega visualment el passat i el present de Joventut, amb plantejament gràfic espectacular. A alguns lectors els despertarà la memòria. A d’altres, la curiositat i la sorpresa.

Del 25 d’octubre del 2023 al 15 de gener del 2024
A la Biblioteca Jaume Fuster

Inauguració de l’exposició i presentació del catàleg de la mostra ‘Les aventures de l’Editorial Joventut. 100 anys de llibres’
Dimecres 25 d’octubre, a les 18.30 h
Hi participaran Xavier Marcé Carol, Regidor de Cultura i Indústries Creatives, Julià Guillamon i Mònica Baró, coautors del llibre i comissaris de l’exposició, i Luis Zendrera, director gerent de l’Editorial Joventut, amb la participació de Carme Galve, directora de la biblioteca.

Activitats paral·leles:
Narració de contes. ‘Animalades’. A càrrec d’Olga Cercós
Dijous 14 de desembre, a les 17.30 h
Cal inscripció prèvia

Narració de contes. ‘La festa d’aniversari’. A càrrec d’Olga Cercós
Dijous, 11 de gener, a les 17.30 h
Cal inscripció prèvia

Comissariat: Mònica Baró i Julià Guillamon
Disseny gràfic: Àngel Uzkiano
Producció: TAT_lab

El llibre ha estat editat per l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona i l’Editorial Joventut.