Les Biblioteques de Barcelona se sumen a una campanya de reciclatge de dispositius electrònics

Reciclatge. Sis biblioteques seran punts de recollida de portàtils i tauletes en desús, que seran enviats a escoles d’arreu del món per ser reutilitzats.

Biblioteques de Barcelona participa en una campanya de reciclatge que operarà internacionalment per proveir de dispositius electrònics a escoles d’arreu del món.

Les biblioteques seran punts de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús per tal d’afavorir l’economia circular i l’accés a l’educació i la digitalització dels infants més necessitats d’arreu. D’aquesta manera, contribueixen també a combatre el canvi climàtic i la bretxa digital.

Característiques dels dispositius:

  • El dispositiu ha de funcionar, que arrenqui
  • Ha de tenir un mínim d’1 Gb de RAM
  • L’estat de la bateria no importa, però cal que porti el carregador

Biblioteques que hi participen:
Biblioteca Collserola – Josep Miracle
Biblioteca Montserrat Abelló
Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall
Biblioteca Jaume Fuster
Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet
Biblioteca Nou Barris
Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert

La iniciativa és una col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que s’encarrega d’enviar els dispositius als diferents països. Aquesta col·laboració permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta.

Aquesta acció conjunta té la voluntat d’assolir diversos objectius de desenvolupament sostenible, però sobretot la prioritat és afavorir l’accés a l’educació en entorns sense recursos i protegir el planeta del canvi climàtic.