Nou centre d'interès "Soledat no volguda"

Nou centre d'interès Soledat no volguda. La biblioteca ha creat un nou centre d'interès al vestíbul de la biblioteca sobre el tema de la soledat no desitjada. Històries que inspiren i ens acompanyen.

Dins la mesura de govern del Pla d’accions contra la soledat del districte de Les Corts 2021-2023, i del marc comú de l’Estratègia municipal contra la Soledat 2020-2030, a la Biblioteca Montserrat Abelló també volem col·laborar per ajudar a pal·liar aquesta pandèmia silenciosa que afecta a milions de persones.

La soledat no desitjada afecta especialment a la població gran, la qual ha patit arran de la pandèmia un aïllament sense precedents. Aquesta realitat es reflecteix a la societat, però la solitud i les seves conseqüències negatives es detecten també en edats cada cop més primerenques i entre la població jove.

És per aquest motiu que aquest fons va dirigit a un ampli ventall de públic (adults, joves i infants). Hi formen part  obres tant de ficció com de no ficció i a la sala infantil s’hi ubica la part del centre d’interès que inclou els contes infantils. Tots aquests documents tracten el tema de la solitud, aporten reflexions per crear consciència sobre la condició de la soledat abordant-la també des d’un punt de vista esperançador, amb històries que inspiren i ens acompanyen. Amb la intenció de voler captar l’interès dels lectors per conèixer els fruits artístics d’una inesgotable font d’inspiració, com és la soledat, que també té una versió positiva.

El fons anirà creiexent també amb la inclusió de material audiovisual.

A més a més, a la biblioteca fem recolzament a la soledat amb la realització de diverses actuacions i serveis com són el servei a Cau d’orella, el préstec a centres de dia i a domicili,  les activitats d’alfabetització digital, i amb diverses activitats i projectes territorials.

Agraïm al dibuixant Pablo Velarde les il·lustracions que ha creat especialment per senyalitzar aquest centre d’interès.