You are here

Diada Pau Casals a Barcelona

El dissabte 15 de juny a les 12.00 h tindrà lloc el concert de la Diada Pau Casals – Barcelona a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. L’acte comptarà amb uns breus parlaments a l’inici i amb les actuacions de la Camerata del CMMB, dirigida per David Olmedo, l’Orquestra Xavier Montsalvatge, dirigida per Herbierto Fonseca, l’Orquestra VOZES, dirigida per Pablo González i un grup d’una trentena de violoncel·listes, dirigits pel mestre Antoni Ros Marbà i coordinats per Peter Thiemann.

L’acte es retransmetrà en directe pel canal de YouTube de la Fundació Pau Casals. 

La Diada Pau Casals és una iniciativa per commemorar i celebrar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb la ciutat de Barcelona, com també la seva dimensió musical, social i popular, contribuint a la seva difusió entre les noves generacions. El 16 de juny de 1934 l’Ajuntament de Barcelona va nomenar fill adoptiu a Pau Casals, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park.

L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals-Barcelona. El 2016, l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar i al llarg de les darreres edicions, ha esdevingut una celebració oberta a tothom