You are here

Doble centenari 1922-2022

2022 és any de celebració d’una efemèride musical molt especial per al Conservatori, ja que s’esdevé un doble centenari, de dues personalitats molt destacades en el món de la música catalana, i que a més van treballar plegats en un mateix equip directiu al nostre centre.

Ens referim als mestres Manuel Oltra i Ferrer i Xavier Turull i Creixell, insignes compositors de casa nostra, i que a més van ser subdirector i director, respectivament, del que en aquell moment era el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, en els primers anys de la democràcia després de la dictadura franquista.

El Conservatori celebrarà aquest doble aniversari amb diverses activitats: el divendres dia 28 de gener, s’inaugurarà una petita exposició dedicada a cadascun d’ells, així com una placa commemorativa, seguit d’una presentació i concert. D’altra banda, el Born Centre de Cultura i Memòria, programarà una presentació i concert, en el marc d’un cicle fet en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, el divendres 4 de març. 

En aquesta notícia podeu també llegir l’article escrit pel Pere Andreu Jariod aparegut a la Revista Musical Catalana, amb motiu del doble centenari. També el programa de l’acte del dia 28 de gener, que podreu seguir en directe en streaming en aquest enllaç