You are here

Inici del cicle d’hivern del "Dijous Concert"

Inici del cicle d’hivern del “Dijous Concert”

Estrenem any i estrenem cicle! Després de la boníssima acollida que la ciutat ha ofert al cicle de tardor, amb més de 2.000 assistents als diferents concerts, estem contents d’iniciar el cicle d’hivern, que entre els mesos de gener i març, comptarà amb una oferta concertística diversa des del punt de vista de la varietat d’instruments, èpoques, estils i formacions. Esperem que suposin una cita ineludible per als dijous al vespre de l’hivern 2019.

 

 

Commemorant el centenari de la mort de Claude Debussy, hem programat aquest concert monogràfic amb obres seves per a piano, el primer quadern de Images, i el primer volum dels Preludis.

Debussy va saber transportar com ningú altre la poètica visual al piano, gràcies al seu gran coneixement de les diverses tècniques de l’instrument. I va fer unes innovacions a l’escriptura pianística que van obrir camins a les futures generacions de compositors del segle XX.

I, a Paris, va tenir la inestimable col·laboració d’en Ricard Vinyes, extraordinari pianista lleidatà, que va saber incentivar el desenvolupament de les possibilitats sonores del piano, treballant frec a frec amb els compositors de l’avanguarda musical.

Dijous 10 de gener a les 20 hores

Audtori Eduard Toldrà

Adjunts