Barcelona ja compta amb 38 centres de serveis socials oberts dels 39 que hi ha a la ciutat

Barcelona ja compta amb 38 centres de serveis socials oberts dels 39 que hi ha a la ciutat

21/09/2021 - 12:00

Els centres atenen tant de forma presencial com telemàtica, i l'horari d'atenció telefònica s'ha ampliat.

Actualment hi ha 38 centres de serveis socials (CSS) oberts a Barcelona del total de 39 centres dels quals disposa la ciutat. Durant la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19, Barcelona va tenir 9 centres de Serveis Socials de guàrdia, a partir del 25 de maig de 2020 es van obrir fins a 20 centres amb atenció presencial i el 22 de juny van arribar a 34 centres. Des d’aquell moment s’ha treballat per anar obrint la resta de CSS, realitzant les adaptacions necessàries per a garantir l’acompliment de totes les mesures de protecció de la salut en el context de pandèmia, i actualment la ciutat ja compta amb pràcticament tots els CSS oberts.

Els centres atenen tant de manera presencial com telemàtica, a través de telèfon en tots els CSS i mitjançant videotrucada (a partir de la prova pilot impulsada en 9 centres de la ciutat). Es dona prioritat en l’atenció presencial a les persones i col·lectius en situació d’urgència, així com als casos d’infància en risc, violència masclista, persones grans o persones dependents sense suport al seu entorn. 

Es pot demanar hora en cita prèvia al telèfon habitual de Serveis Socials (900 922 357) o anar presencialment sense cita prèvia als centres oberts en cas d’urgència. Per aquelles persones que no puguin fer trucades a la línia 900, també es troba disponible la línia 93 619 73 11.

L’horari excepcional de l’atenció presencial als centres de Serveis Socials és de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 hores. L’horari d’atenció telefònica, per la seva banda, s’ha ampliat des del dia 1 de juliol de 2021: de dilluns a dijous de 9:00 a 19:00 hores (anteriorment, de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 hores) i divendres de 9:00 a 16:00 hores (anteriorment, de 9:00 a 14:00 hores).

Fora d’aquest horari, el centre de referència per a emergències i urgències socials és el CUESB.

Centres de Serveis Socials amb atenció presencial per districte:

Recordem les recomanacions sanitàries

  • Renteu-vos les mans sovint.
  • Mantingueu 2 metres de distància amb les altres persones.
  • Posar-se la mascareta correctament (tapant nas i boca).
  • Ventilar sovint els espais tancats.
  • Reduir els contactes socials diaris i evitar aglomeracions.
  • Cobriu-vos la boca amb la part interna del colze en cas de tos o esternuts.

Tota la informació, al web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Més informació

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat