Tres hotels i residències de la ciutat per acollir persones sense llar

Tres hotels i residències de la ciutat per acollir persones sense llar

19/11/2020 - 15:08

A partir d’aquest mes de novembre tres hotels i residències de la ciutat acolliran persones que es trobin en situació d’emergència habitacional. Els nous equipaments sumen un total de 221 places i s’hi podran traslladar les prop de 170 persones que encara estan acollides a Fira Barcelona.

Es tracta d’un edifici de 95 places al districte de Gràcia, que gestionarà la Fundació Salut i Comunitat; un de 100 places al districte de Sant Martí, que gestionarà la Creu Roja, i un de 26 places, només per a dones, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, que gestionarà el Centre Assís.

Els tres hotels i residències se sufragaran amb 2 milions d’euros del total de 3,5 milions que la Generalitat va comprometre fa uns dies per atendre persones en situació de sensellarisme a Barcelona i a l’àrea metropolitana. En total, aquest any l’Ajuntament destina 45 milions d’euros a lluitar contra el sensellarisme.

A més d’aquestes 221 places noves, la ciutat també disposa de les 40 places per a dones de La Llavor, 40 places per a joves a Montgat i 70 places per a persones amb drogodependències en un equipament de la Fundació Pere Tarrés.

En cas d’un possible rebrot de la covid-19 o que les temperatures baixin per sota dels 0 graus centígrads, Barcelona disposa de 400 places addicionals: les 75 places del CUESB, 225 places en un pavelló de Fira Barcelona i 50 places en un hotel de l’Eixample.

Els allotjaments d’emergència han atès més de 1.500 persones durant la pandèmia

Entre els mesos de març i octubre els diferents equipaments extraordinaris per a persones sense llar en el context de la covid-19 han permès atendre un total de 1.522 persones, de les quals 1.286 són homes, 232 són dones i 4 persones s’identifiquen com a no-binàries.

Paral·lelament, els equips de carrer del Servei d’Inserció Social en Medi Obert (SISMO) van detectar el mes passat un total de 982 persones que dormien al carrer, la xifra més baixa dels darrers tres anys.

Aquestes xifres permeten confirmar que la tasca preventiva ha permès contenir el sensellarisme a la ciutat en un context en què com a mínim una de cada cinc persones ateses en aquests dispositius extraordinaris provenia de fora de Barcelona i prop de la meitat no es trobaven en situació de carrer sinó que dormien en habitacions rellogades, en cases de familiars o amistats o es trobaven en altres situacions d’infrahabitatge.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat