MIRADES DEL VERDUna exposició itinerant sobre els Parcs i Jardins de Barcelona

Una exposició que explica l’evolució de la infraestructura verda urbana de Barcelona des de dues perspectives:

  • L’origen i l’evolució dels parcs i jardins de la ciutat des del segle XIX fins l’actualitat. Recollint els beneficis que suposen els espais verds, la seva estètica i història, amb l’objectiu de transmetre la seva importància com a font de biodiversitat, salut, bellesa i vida comunitària.

  • El paper de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat. Les mans que l’han treballat, la ciutadania que l’ha reivindicat i que s’implica en la seva gestió, així com dels principals responsables de la gestió d’aquests espais juntament amb la configuració de la trama urbana.

Un conjunt d’aportacions en format panell i projeccions digitals per compartir amb la ciutadania la cronologia bàsica dels grans parcs de la ciutat, complementada amb càpsules d’entrevista als actors clau que han participat en la reivindicació i la gestió del verd públic.

El 2018-2019 celebrem el centenari del Parc del Guinardó, el primer parc que acollirà aquesta exposició i que és un exemple de la transformació urbana a través del verd i de la implicació ciutadana amb el seu creixement.

Alhora, aquest any l’Institut de Parcs i Jardins celebra els 80 anys de la seva creació com a ens públic i ho fa culminant l’Enfortim un procés de transformació i renovació de la institució i les persones que la conformen per adaptar-se a les noves formes de gestió del model de verd de Barcelona.

Calendari

Es tracta d’una exposició oberta i gratuïta que estarà de manera itinerant per 6 espais verds de la ciutat:

1. De l'1 al 16 de desembre

Parc del Guinardó (Nen de la Rutlla)

 

Com s'hi va (Veure mapa)

2. Del 18 de desembre al 5 de gener

Plaça Major de Nou Barris

 

Com s'hi va (Veure mapa)

3. Del 8 al 28 de gener

Parc de Joan Miró

 

Com s'hi va (Veure mapa)

4. Del 30 de gener al 18 de febrer

Avinguda Vallcarca (Lesseps)

 

Com s'hi va (Veure mapa)

5. Del 20 de febrer al 12 de març

Parc de la Barceloneta

 

Com s'hi va (Veure mapa)

6. A partir del 6 d'abril

NOU: Parc de les Glòries

 

Com s'hi va (Veure mapa)

L'horari d'obertura serà el mateix per a totes les ubicacions, de 11.00 a 18.00 h, i no dependrà de l'horari d'obertura del parc.

No te la perdis!