L’energia fotovoltaica municipal s’ha doblat en tres anys

10/12/2022 - 10:22 h

El compromís amb la transició energètica ha permès doblar la potència d’energia fotovoltaica municipal en tres anys, fins a arribar als 4.300 kWp que generen les 157 instal·lacions existents. L’aposta per l’autogeneració i l’autoconsum continua amb projectes que permetin tornar a doblar l’energia generada amb plaques solars abans del 2025.

L’objectiu és arribar als 10.200 kWp en tres anys més i superar així el repte fixat en la declaració d’emergència climàtica.

On són les 157 instal·lacions fotovoltaiques municipals?

  • 117 en cobertes d’edificis i equipaments municipals.
  • 16 en façanes i mitgeres.
  • 24 en pèrgoles de l’espai públic.

L’impuls de l’energia fotovoltaica s’estén més enllà amb propostes com el paviment solar de la plaça de les Glòries o les plaques solars instal·lades i previstes als túnels viaris.

En futurs projectes s’aprofitaran grans espais de la ciutat i s’incorporarà la instal·lació de plaques solars en els nous plans urbanístics.

Idees per a un model més just, democràtic i renovable

Una nova iniciativa preveu oferir, en un futur, part de l’energia generada a les instal·lacions municipals a les llars de la ciutat. En concret, es planteja compartir 500 kWp amb cada llar, que permetrien un estalvi d’un 25% de la factura energètica.

Paral·lelament, el projecte Moment Solar Barcelona ofereix assessorament a particulars i empreses que volen incorporar plaques solars. Ja s’han atès més de dues mil consultes.