Pàstics, gestos a evitar
Pàstics, gestos a evitar
  • Inici
  • / Planta'm al balcó

Planta'm al balcó

Som a la primavera i és temps de flors. Temps de gaudir de la natura en tot el seu esplendor: dels arbres i les gespes més verdes i de les plantes més florides que mai.

Malgrat que ens hem d’estar a casa i no podem gaudir de la primavera com ens agradaria, l’Ajuntament de Barcelona vol fer arribar la primavera a les cases. Es per això que es repartiran 80.000 plantes, preferentment amb les compres en línia als mercats municipals, entre el 28 d’abril i el 7 de maig de forma esglaonada al conjunt dels mercats.

Gairebé trenta espècies de plantes diferents com la margarida, la begònia, la petúnia, el romaní o la farigola han estat cultivades i preparades perquè es plantin a tota la ciutat gràcies a planteristes i centres de jardineria, que no han pogut donar-los sortida a causa de la situació actual d’estat d’alarma.

Per això, Parcs i Jardins ha decidit aplegar aquestes plantes per evitar que es perdin i distribuir-les entre la ciutadania perquè les posi a casa i contribueixi a fer una ciutat més verda. Sobretot als balcons, finestres, terrasses i terrats.

El verd ens aporta salut i benestar, i incrementar el verd a la ciutat ens ajuda a millorar-ne les condicions ambientals i a lluitar contra els efectes del canvi climàtic. És per això que l’Ajuntament treballa per incrementar el verd a l’entorn urbà, amb mesures com el Pla d’impuls a la infraestructura verda. Però la contribució de la ciutadania que enverdeix les cases també és un element clau per contribuir a una ciutat més naturalitzada.

Plàstics, gestos a eviar
Llegir més

Quines plantes hem repartit?

En aquest document trobareu una llista de totes les plantes que s’han repartit als mercats. Podeu identificar-hi la vostra per consultar-ne les característiques principals i informació sobre com mantenir-la.

Document

Com podem tenir-ne cura?

Des del Centre de Formació del Laberint, el docent Xavier Segalà us ofereix una petita píndola casolana de manteniment i trasplantament d’aquestes plantes per tenir-les ben cuidades i treure’n el màxim partit..

I si no tinc plantes a casa?

Per a tots els qui no tingueu plantes o prou verd a casa, fem un seguit de recomanacions de vídeos i lectures per aprofitar el que tingueu a casa o per convertir les compres en verd!

Compartiu les vostres imatges

Ens agradaria veure una ciutat ben verda a través dels edificis. I pensem que es pot aconseguir si tothom treu les plantes als balcons, als ampits de les finestres, als terrats, a les terrasses o als patis. Per això, us animem a participar en aquesta proposta: compartiu a les Xarxes Socials una fotografia de casa vostra ben verda amb l’etiqueta #PlantamAlBalco.

El dia 22 de maig és el Dia Mundial de la Biodiversitat. Ens agradaria poder celebrar-lo amb una Barcelona plena de balcons verds.

Plàstics, gestos a eviar