Casernes de Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca van acordar el 2 de desembre de 2015 reactivar la urbanització de les antigues Casernes de Sant Andreu.

El protocol signat preveu que el Consorci cedeixi a l’Ajuntament 4 finques d’equipaments i d’habitatge de dotació, amb una superfície total de 6.200 m2 i 23.000 m2 de sostre en l’àmbit de Casernes. A canvi, l’Ajuntament assumirà el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització de Casernes.

En les finques per a equipaments que es cedeixen al municipi està previst construir-hi un edifici d’habitatges de dotació per a gent gran (parc de les Casernes- Vial Verd); un centre cívic i un altre edifici d’habitatges per a gent gran (entre Rambla d’Equipaments, passatge Est i carrer de Palomar); una escola bressol i un edifici d’habitatge de dotació (carrer de Coronel Monasterio) i un edifici administratiu (entre carrers de Coronel Monasterio i Palomar).

L’acord preveu també que durant el 2016 el Consorci iniciï les obres del primer edifici per al reallotjament de les 68 famílies del barri afectades per les obres d’urbanització. 

1r

Treballar per un espai públic de qualitat i accessible per a tothom, per pal·liar les deficiències dels habitatges i la manca d'equipaments, i fomentar-ne la centralitat i l'accessibilitat.

2n

Resoldre els dèficits de mobilitat i connexió entre barris.