Casernes de Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca van acordar el 2 de desembre de 2015 reactivar la urbanització de les antigues Casernes de Sant Andreu.

El protocol signat preveu que el Consorci cedeixi a l’Ajuntament 4 finques d’equipaments i d’habitatge de dotació, amb una superfície total de 6.200 m2 i 23.000 m2 de sostre en l’àmbit de Casernes. A canvi, l’Ajuntament assumirà el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització de Casernes.

En les finques per a equipaments que es cedeixen al municipi està previst construir-hi un edifici d’habitatges de dotació per a gent gran (parc de les Casernes- Vial Verd); un centre cívic i un altre edifici d’habitatges per a gent gran (entre Rambla d’Equipaments, passatge Est i carrer de Palomar); una escola bressol i un edifici d’habitatge de dotació (carrer de Coronel Monasterio) i un edifici administratiu (entre carrers de Coronel Monasterio i Palomar).

L’acord preveu també que durant el 2016 el Consorci iniciï les obres del primer edifici per al reallotjament de les 68 famílies del barri afectades per les obres d’urbanització.