• Inici
  • / Setmana Sense Soroll 2021

Setmana Sense Soroll 2021

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll (28 d'abril) se celebra la Setmana sense Soroll, amb activitats per conscienciar la ciutadania del problema de la contaminació acústica, especialment en l'àmbit urbà, dels seus efectes i de les possibles solucions.

La celebració de la setmana, amb el lema Stop soroll! està organitzada per la Generalitat de Catalunya i aglutina totes les iniciatives, promogudes tant per administracions com per entitats, escoles i associacions, amb les quals cal posar en comú les solucions al problema del soroll en el dia a dia i com afecta els diversos col·lectius, entre els quals destaca l'alumnat dels centres educatius, on el soroll pot dificultar l'aprenentatge.

Per fer front a la contaminació acústica, l'Ajuntament de Barcelona disposa d’un pla de reducció de la contaminació acústica, i un mapa del soroll  sota la directiva de la Unió Europea sobre l'avaluació i gestió del soroll ambiental, amb l'objectiu de concretar una política comunitària comuna en la lluita contra el soroll.

Així mateix, el programa escolar Sssplau és una de les propostes que es fan durant tot l’any i que promou que l'alumnat de Barcelona sigui conscient i participi en la millora de la gestió sostenible del seu entorn identificant, en aquest cas a l’escola, espais problemàtics amb alts índexs de soroll dins el centre: menjadors, patis, sales polivalents, gimnàs… on cal prendre mesures i actuar.

Activitats ciutadanes i de conscienciació

Al llarg de la setmana, la Fàbrica del Sol us proposa dues activitats virtuals: 

Campanya de sensibilització pel soroll de ciclomotors i motocicletes

Barcelona és una de les ciutats amb més motocicletes i ciclomotors d'Europa. La convivència a l'espai públic requereix respectar l’espai del vianant i reduir els impactes d'aquest mitjà de transport.