• Inici
  • / Setmana Sense Soroll 2024

Setmana Sense Soroll 2024

Del 22 al 28 d'abril del 2024 se celebra la Setmana Sense Soroll, amb tot un seguit d'activitats per conscienciar a la ciutadania sobre la problemàtica de la contaminació acústica, mitjançant la difusió de les mesures i iniciatives que es duen a terme per prevenir l'excés de soroll.

Amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll (24 d'abril) se celebra la Setmana sense Soroll, amb activitats per conscienciar la ciutadania del problema de la contaminació acústica. Mitjançant la difusió, sensibilització i educació ambiental, vol donar visibilitat a les eines de gestió i control, a la vegada que impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

La celebració de la setmana, amb el lema "Gaudeix del silenci" té per objectiu posar en valor totes aquelles mesures permanents, actuacions i accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

La setmana està organitzada per la Generalitat de Catalunya i aglutina totes les iniciatives, promogudes tant per administracions com per entitats, escoles i associacions, amb les quals cal posar en comú les solucions al problema del soroll en el dia a dia i com afecta els diversos col·lectius.

Per fer front a la contaminació acústica, l'Ajuntament de Barcelona disposa d’un pla de reducció de la contaminació acústica, i un mapa del soroll sota la directiva de la Unió Europea sobre l'avaluació i gestió del soroll ambiental, amb l'objectiu de concretar una política comunitària comuna en la lluita contra el soroll.

Així mateix, el programa Escoles + sostenibles proposa durant tot l’any que l'alumnat de Barcelona sigui conscient i participi en la millora de la gestió ambiental del seu entorn identificant, en aquest cas a l’escola, espais problemàtics amb alts índexs de soroll dins el centre: menjadors, patis, sales polivalents, gimnàs… on cal prendre mesures i actuar.

Activitats ciutadanes i de conscienciació

Els equipaments ambientals de Barcelona se sumen a la Setmana sense Soroll i han programat diferents activitats gratuïtes.

Suma’t a la Setmana Sense Soroll amb la XEAB!

Campanya de sensibilització pel soroll de ciclomotors i motocicletes

Barcelona és una de les ciutats amb més motocicletes i ciclomotors d'Europa. La convivència a l'espai públic requereix respectar l’espai del vianant i reduir els impactes d'aquest mitjà de transport.