Sis escoles de l'Eixample estrenen entorns escolars pacificats

30/11/2020 - 14:34 h

Les escoles Xirinacs, 9 Graons, Marillac, Escolàpies de Llúria, Carlit i Sagrat Cor del carrer Ribes han estrenat a mitjans de mes entorns pacificats, seguint la mesura de govern de l'Eixample 'Omplim de vida els Entorns Escolars' i el programa 'Protegim les escoles'.

L’actuació és la tercera fase de la mesura de govern ‘Omplim de vida els Entorns Escolars’ i incorpora un total de 3.334 m2 pacificats nous al voltant de les sis escoles citades.

En la majoria d’aquests centres escolars s’ha instal·lat una barana perimetral oberta, jardineres, bancs, un sistema de grades amb travesses, aparcaments per a bicis i paviment drenant als escocells de la zona.

El terra dels entorns pacificats s’ha decorat amb dibuixos personalitzats escollits per les pròpies escoles. Així, davant el Sagrat Cor i les Escolàpies de Llúria s’ha pintat el carrer amb els seus respectius logos. 9 Graons ha incorporat uns cargols, jugant amb el concepte de graons i escala de cargol. A Carlit els propis infants han triat com a decoració unes casetes. L’autor del dibuix de Xirinacs és un pare de l’AFA i a Marillacs s’han dibuixat unes rodones amb trencaclosques.

Per millorar la seguretat de l’entorn de les escoles s’ha incorporat la imatge del programa Protegim les escoles (cercle groc amb la paraula escola) i la senyal de reducció de velocitat a 30 km/h. En el cas de l’escola Xirinacs, situada al carrer Entença, s’ha reduït també un carril de circulació.

Actuacions anteriors

Amb aquestes sis escoles ja s’han pacificat un total de 19 equipaments docents al districte. Les primeres actuacions es van realitzar al 2017 (escoles Diputació, Auró, Maria Auxiliadora i institut Viladomat). L’any següent es va completar la segona fase del projecte amb les escoles Ramon Llull, Concepció, Fructuós Gelabert, Mallorca, Joan Miró, Tabor i els instituts Jaume Balmes, Ernest Lluch i Poeta Maragall).

Més informació