El xamfrà de l’Escola Sagrada Família testarà durant 15 dies un prototip de mobiliari efímer de l’Escola de disseny ELISAVA

20/11/2020 - 14:18 h

El proper dissabte 21 de novembre, es farà la instal·lació del prototip de mobiliari efímer VORA, dissenyat per l’Escola ELISAVA, amb l’objectiu de poder fer-ne el testeig durant 15 dies.

Durant aquesta tardor es va endegar el projecte municipal Protegim les escoles als entorns de l’Escola Sagrada Família permetent recuperar més de 300m2 de calçada i així ampliar la vorera del carrer Sardenya, on hi ha l’entrada, i recuperar l’espai del xamfrà amb el carrer de Còrsega.

Aquest nou espai alliberat permetrà, el proper dissabte 21 de novembre, la instal·lació del prototip de mobiliari efímer VORA, dissenyat per l’Escola ELISAVA, amb l’objectiu de poder fer-ne el testeig durant 15 dies. Aquest prototip pretén  consolidar de manera segura l’espai guanyat a la calçada. Es tracta d’un límit segur que fomenta nous usos de l’espai públic i promou activitats de lleure.

Es tracta d’una solució tècnica innovadora i sostenible feta en fusta laminada elaborada amb tecnologia d’impressió en 3D, que serà de codi obert i compartible. La proposta permet la multifuncionalitat de l’espai recuperat, amb una grada que dona l’esquena a la calçada per tal de generar un espai interior que pot desenvolupar diverses funcions, des d’espai d’estada i joc, fins a petites trobades escolars i veïnals.

VORA neix del projecte europeu FURNISH (Fast Urban Responses for New Inclusive Spaces and Habitat), un dels projectes guanyadors  de la crida que va llençar l’European Institute of Innovation & Technology (EIT) – Urban Mobility per abordar els reptes de mobilitat urbana plantejats per la pandèmia. La convocatòria era part de la Iniciativa de Resposta a les Crisis de l’EIT, que contribueix directament a les accions de la Unió Europea davant del COVID-19. FURNISH està liderat pel Consorci CARNET iniciativa coordinada per CIT UPC amb la participació d’Elisava, la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), l’Ajuntament de Milà i AMAT

Més informació