L’exposició “La cuina laboratori de Consum Responsable”, elaborada per l’Espai Consum Responsable, està instal·lada des d’avui al mercat de Sagrada Família – a l’entrada del carrer Provença. Està formada per tres àrees que donen les claus per a incloure el consum responsable i els principis de l’Economia Social i Solidària (ESS) als hàbits de la ciutadania i s’hi podrà accedir de forma gratuïta.
Els mercats municipals, com a un dels millors agents per apropar una alimentació sostenible, saludable i assequible per a totes, seran part clau de aquesta exposició itinerant.
Mural Cuina Laboratori de l’Alimentació Sostenible
Representant un espai quotidià i proper com és la cuina, la Cuina Laboratori entrellaça els valors contraposats entre un consum menys reflexiu i sostenible, i un model més arrelat a les tradicions i la cura del planeta.
Així, l’espai convida a la reflexió i a reimaginar la manera d’alimentar-nos amb nous sabors de l’economia social i solidària, recuperar les tradicions, i fer-ho de manera més sostenible i respectuosa amb nosaltres, la societat i el medi ambient.
La Cuina Laboratori ens descobrirà el comerç de proximitat i just i com podem equilibrar la cura al planeta amb la satisfacció de les nostres necessitats. Una cuina laboratori on, gràcies a l’estima i els valors del consum responsable, podem transformar algunes pràctiques financeres en una alimentació sostenible socialment i ecològica.
El Receptari del Consum Responsable
A través dels set plafons, podrem descobrir les receptes dels sectors bàsics per a la vida per a la transició ecosocial: consells pràctics per a que el vostre dia a dia sigui més sostenible ecològica i socialment, des del consum responsable i l’ESS.
Les receptes introdueixen, de manera original i gammificada, valors i conceptes com la descentralització de l’energia, les finances ètiques, les telecomunicacions obertes, l’educació cooperativa, els serveis de cures responsables, i l’habitatge cooperatiu. Han estat elaborades de forma col·laborativa amb el consens d’entitats referents de cada àmbit.
Els 9 Principis del Consum Responsable
S’introdueix, a més, informació actualitzada sobre els 9 Principis del Consum Responsable per a que les persones visitants identifiquin amb més facilitat la importància del consum responsable, els seus valors i pràctiques: l’economia social i solidària, l’alimentació agroecològica, la proximitat, la cura de les persones, el bon viure, la gestió democràtica, el comerç just, la producció sostenible i la prevenció de residus.