Comencen les obres de pacificació dels entorns a cinc escoles del districte

30/06/2021 - 14:14 h

El programa “Protegim les escoles” permetrà que disposin d’accessos segurs i saludables. Acabat el curs escolar, el mes de juliol comencen les obres als entorns de les 75 escoles de la ciutat que a finals d’any tindran accessos segurs i saludables.

D’aquestes, cinc són de l’Eixample. Tota la informació i el mapa de les actuacions es pot consultar en el web Protegim les escoles.

  • Centre Educatiu Lestonnac (c. Pau Claris, 131)
  • Centre Educatiu Sant Francesc d’Assís (pl. Universitat, 2)
  • Centre Educatiu Dominiques (c. Mallorca, 349)
  • Escola Bressol La Fassina (c. Nàpols, 244)
  • Escola Timbaler del Bruc (Entença, 155)

Una extensió de l’escola

Durant les vacances escolars es duran a terme les millores a 56 dels 75 centres, i la resta s’aniran fent abans que acabi l’any. Amb les intervencions es vol donar resposta a les demandes ciutadanes de protegir prioritàriament els nens i nenes de la ciutat i fer de les escoles i el seu voltant un lloc segur i ple de vida. I consolidar un model de ciutat on les escoles esdevenen punts neuràlgics i d’especial atenció a l’espai públic.

Els nous espais que es creen permeten organitzar millor les entrades i sortides, i els veïns i veïnes també fan servir les zones guanyades. De fet, les actuacions a les 26 escoles que ja tenen l’accés pacificat han tingut molt bona rebuda per part de les comunitats educatives i s’han convertit en una extensió de l’escola en l’espai públic.

A més, suposen un canvi de prioritats en l’ús de l’espai públic. Les actuacions fetes el 2020 i les previstes per al 2021, que milloren els accessos de 101 centres, suposaran l’eliminació de 14 carrils de circulació i faran que en 17 carrers tinguin prioritat els vianants. Es guanyaran 14.150 metres quadrats d’asfalt, que passen a ser espais per estar-se, amb bancs i elements de joc. Aquesta superfície equival a més d’una illa de l’Eixample.

Pel que fa a 2022, l’equip de Govern està treballant en la definició dels projectes de les 54 escoles escollides, que inclouen fins a 22.460 alumnes. Ho fa amb els propis centres, amb qui es farà els processos participatius corresponents per elaborar els projectes executius. Es preveu tenir-los enllestits a finals d’aquest any per tal de fer les obres l’estiu del vinent. A més, en els propers mesos els Districtes podrien afegir més actuacions al paquet de 2022 que farien créixer el nombre de centres beneficiats.