Els Mercats de Barcelona col·laboren amb La Marató de TV3

17/12/2021 - 10:07 h

Diumenge 19 de desembre torna La Marató de TV3, aquest any dedicada a la salut mental, que engloba malalties com la depressió, l’ansietat, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia o els trastorns de la conducta alimentària. Aquests problemes de salut afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida i suposen un gran impacte en la qualitat de vida de les persones que les pateixen i les del seu entorn.

Els mercats de Barcelona també han volgut aportar el seu granet de sorra a aquesta campanya solidària. D’aquesta manera, han organitzat un seguit d’activitats amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca en l’àmbit de la salut mental.

Demà, 18 de desembre, d’11 a 13h, el Mercat del Carmel organitza una caminada circular amb sortida i arribada al mercat fins als Búnquers i el Park Güell, en col·laboració amb Grupo Dance. Aquest mateix dia, el Mercat de l’Abaceria celebra una escudella popular, acompanya d’un seguit d’activitats, de 10 a 15h a l’entrada de Pare Claret.

També demà, el Mercat del Ninot col·locarà dues taules per a la recollida de donatius, una a l’interior del mercat (vestíbul del carrer Mallorca) i la segona a l’exterior, en una de les places del voltant. En aquest sentit, el Mercat de la Concepció també ha organitzat, del 9 al 18 de desembre, una recollida de fons: els clients del mercat poden adquirir un bolígraf solidari per un import de 2€, que es donarà íntegrament a La Marató.

A banda de les activitats de La Marató, els mercats de la ciutat estan col·laborant en altres campanyes i iniciatives solidàries relacionades amb la investigació i la solidaritat amb els refugiats i amb les famílies en risc d’exclusió social.

El Mercat de la Sagrada Família col·labora, durant l’època de Nadal, amb l’associació AEFAT, formada per familiars de persones que pateixen atàxia telangièctasi arreu d’Espanya. Els clients del mercat poden contribuir a la investigació d’aquesta malaltia minoritària arrodonint les seves compres amb targeta bancària al mercat.

El Mercat del Carmel i el Mercat de la Mercè col·laboren amb el Banc de Sang de la Vall d’Hebron mitjançant la donació de cistelles amb productes de mercat per sortejar, amb l’objectiu d’incentivar que els ciutadans vagin a donar sang.

El Mercat de Sants compta durant aquestes festes amb un punt de recollida de joguines, en el marc de la campanya ‘Cap nen sense joguina’, i el de Provençals també va organitzar l’11 de desembre una campanya solidària de recollida de roba i joguines.

Els mercats de la Boqueria i de Sants han acollit també la iniciativa ‘Acull un plat’, impulsada per la CCAR, que visibilitza a través de la cuina la situació de moltes persones migrades que busquen asil i refugi a Europa. El projecte consisteix en un showcooking on un xef de renom acompanya una persona refugiada en l’elaboració d’un plat tradicional del seu país d’origen, mentre explica als assistents la seva història. El 10 de desembre es va celebrar a la Boqueria, amb el xef Víctor Galceràn i l’Ismael, procedent de Guinea Conakry, i el dia 14, a Sants, amb l’Ada Parellada i l’Alhassan, que va arribar a Barcelona fa dos anys des del mateix país.