Cinc plans de cap de setmana per descobrir la biodiversitat de Barcelona

04/03/2022 - 12:19 h

El primer cap de setmana de març ve carregat de propostes per conèixer i descobrir la biodiversitat i el patrimoni de la ciutat. Nosaltres us en presentem cinc: des d’una gimcana a la platja fins a gaudir dels millors contes al Museu Marítim.

  1. Gimcana de les platges i la biodiversitat a Ciutat Vella.

Us ve de gust desenterrar un tresor molt especial? Aquest dissabte 5 a les 12 hores, podeu participar a una gimcana a la platja del Somorrostro per ajudar a en Samu a trobar les pàgines del seu quadern de bitàcola. Busqueu les pistes amagades  mentre apreneu sobre el medi ambient, la seguretat i els serveis que ofereixen les platges de Barcelona.

A càrrec del Centre de la Platja i amb inscripció prèvia. Més informació.

  1. De Collserola a l’Eixample: la vegetació de la nostra ciutat.

Sabíeu que l’Eixample encara manté una part de la seva vegetació amb espècies autòctones? L’Aula Ambiental de la Sagrada Família us proposa “De Collserola a l’Eixample: la vegetació de la nostra ciutat”, un itinerari senzill per Collserola que us permetrà reconèixer fàcilment la flora de la ciutat. Aquest dissabte 5 a les 11 hores.

A càrrec del naturista Victor Quero, el punt de trobada es concretarà en el moment de fer la inscripció. Més informació.

  1. Activitats al voltant del Castell de Torre Baró: coneix el Parc i combat la processionària.

Des del Castell de Torre Baró tenen dues propostes per al cap de setmana. La primera és l’itinerari familiar “Jo també formo part d’això”, un itinerari que combina una dinàmica introductòria a l’entorn del castell i un recorregut de descoberta que ens ajudaran a entendre l’impacte que les persones tenim al Parc Natural de Collserola i com podem cuidar-lo. El dissabte 5 de març, a les 10 hores.

L’altra activitat és un taller per reduir la població de processionària al parc, una plaga que afecta els pins, els animals i les persones. Aquesta es farà el diumenge 6, a les 10:30 hores.

Ambdues activitats requereixen inscripció prèvia. Més informació.

  1. Taller per descobrir el món de les abelles al Jardí Botànic.

Les abelles són uns insectes molt importants per a la vida del planeta. Aquest diumenge 6, teniu l’oportunitat d’apropar-vos a aquests animals amb el taller “Natura de prop – diversitat d’abelles”, organitzat pel Jardí Botànic de Barcelona. De la mà de diferents instruments òptics, podreu observar les abelles i plantejar-vos preguntes que us ajudaran a descobrir el seu món.

El taller es realitza en diferents horaris, entre les 11 hores i les 13.15 hores. L’activitat segueix l’exposició temporal “Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc“ i està inclosa en el preu de l’entrada. Més informació.

  1. “Jo, de petita, anava sempre al moll” al Museu Marítim.

El Museu Marítim de Barcelona inaugura aquest dissabte 5 a les 18 hores l’exposició “Jo, de petita, anava a sempre el moll”, que reflexiona sobre la sostenibilitat i la pesca a partir del cas de la Barceloneta.  El MMB organitza tota una sèrie d’activitats al voltant de la mostra, entre les quals hi ha un contacontes a les 17 hores, abans de la inauguració. Més informació.