Nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca i innovació 2022

04/04/2022 - 16:48 h

El 5 d’abril s’obre la convocatòria de subvencions extraordinàries adreçades al finançament de projectes de recerca i innovació. Aquesta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació “la Caixa”. Els projectes que s’hi presentin s’han de basar en la recerca de reptes urbans, en concret, en l’envelliment, la qualitat de vida, la mobilitat i la protecció mediambiental.

La convocatòria de subvencions extraordinàries adreçades al finançament de projectes de recerca i innovació s’emmarca en el pla Barcelona Ciència 2020-2023. Està dotada amb un milió d’euros: el consistori n’aporta 600.000, i la Fundació “la Caixa”, 400.000. El termini per a la presentació dels projectes és fins al 19 de maig (inclòs), i la quantitat màxima de les subvencions per a un únic projecte serà de 150.000 euros, amb els quals es podrà cobrir tot el treball.

Projectes per afrontar els reptes urbans més urgents

Les propostes han d’abordar el repte urbà des d’una perspectiva interdisciplinària i metropolitana, tenir l’objectiu de proporcionar evidències científiques per inspirar decisions polítiques a la ciutat de Barcelona i ser originals, sense perjudici que es puguin inscriure en línies de recerca ja engegades per les persones sol·licitants o continuar-les. Així mateix, han de tractar els temes des d’una perspectiva local, tenint en compte el context de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. A més, els projectes no poden haver obtingut una subvenció en les convocatòries de recerca i innovació dels anys 2019 i 2021 impulsades per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”. Quant a la durada, s’han d’executar en un termini màxim de 18 mesos a partir de la notificació.

Els projectes els han de presentar grups formats per un mínim de tres entitats diferents que treballin de manera cooperativa, per fomentar les sinergies i optimitzar el disseny, la implementació i la difusió dels projectes, i per fomentar les aliances entre diversos actors, tant en la composició del grup de recerca, és a dir, de les persones físiques que desenvoluparan el projecte, com en la mateixa metodologia de desenvolupament i el tractament dels temes científics. Finalment, els projectes han de tenir en compte la dimensió de gènere.