Enguany, els premis consten de tres modalitats:
- Premi a la qualitat gastronòmica. En aquesta categoria, es reconeix l’ampli recorregut gastronòmic de l’establiment, avalat pels clients del barri i les seves institucions. De forma especial, es valora el tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu, així com el fet d’haver-se especialitzat per esdevenir una proposta gastronòmica única a la ciutat.
- Premi a la integració en el barri. En aquest cas, el premi valora la identificació del restaurant amb les particularitats de l’entorn, posant l’accent en el foment de la sociabilitat, en la creació de la riquesa a la zona i en el fet que la població el reconegui com un nucli social de referència.
- Premi al local notori o innovador. La tercera categoria dels premis guardona la innovació en la restauració. Concretament, es centra a valorar la utilització de tècniques innovadores en la definició de les propostes gastronòmiques, en el fet de desenvolupar l’activitat en un local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica i en el fet d’haver esdevingut un establiment notori arran de la seva originalitat.
Per optar-hi tan sols cal complir els requisits de la convocatòria, omplir els documents que es demanen i enviar-los a l’organització. Tota la informació i els detalls per saber com fer-ho, es poden consultar aquí. Les sol·licituds es poden enviar fins al 23 de juny de 2022.