Coneix la Nevera Solidària de l'Espai 210

12/09/2022 - 10:00 h

El Casal de Barri Espai 210 torna de vacances amb les piles carregades i obre avui el període d’inscripcions a les activitats i tallers de tardor. Entre altres iniciatives, també reprèn la Nevera Solidària, un projecte comunitari de la Sagrada Família que promou el reaprofitament alimentari.

Què és la Nevera Solidària?

La Nevera Solidària de l’Espai 210 es va posar en marxa el passat mes de maig,  a partir del projecte Bon Reaprofit impulsat per la Xarxa d’Intercanvis. Es tracta d’una nevera on els petits comerços poden dipositar els aliments que suposen un excedent per a ells i que queden a disposició del veïnat.

Amb aquest projecte es vol lluitar contra el malbaratament dels aliments i conscienciar sobre el valor del menjar, per això està obert a totes les persones independentment de la seva situació socioeconòmica. Es tracta d’evitar que es llenci menjar a les escombraries que encara pot ser consumit i de promoure el reaprofitament i el consum col·laboratiu.

Aquesta és la novena nevera solidària de tot Catalunya i forma part de la xarxa de neveres solidàries que va crear l’Associació Humanitària de Voluntariat de Galdakao (GBGE), a Biscaia.

Com funciona?

Un grup de voluntariat passa un cop per setmana per diferents establiments participants del barri a recollir l’excedent d’aliments. Són productes que estan en bon estat, però que ja no es poden posar a la venda pel seu aspecte o per la proximitat de la data de caducitat. Aquests aliments es guarden a la Nevera Solidària per als veïns i veïnes que els vulguin aprofitar.