Últims dies de Festa Major al barri de l'Esquerra de l'Eixample

07/10/2022 - 09:57 h

La Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample va començar el passat 30 de setembre als Jardins de Rosa Deulofeu. L’acte d’inici va estar marcat per la cultura popular, la música folk i la vitalitat de Brigitta Lamoure, que va ser l’encarregada de fer la lectura del Pregó. També van participar-hi la Colla Castellera dels Esquerdats, la Colla Gegantera del barri amb el Ninot i el grup musical De soca-rel, de l’entitat Ballets de Catalunya.

Donat el tret de sortida, la Festa Major ens va regalar uns dies plens d’activitats culturals, lúdiques i festives molt diverses i repartides per tot el barri, i les propostes continuen aquests darrers dies:

El divendres 7 d’octubre
Els Jardins de Montserrat acolliran el berenar popular i les activitats organitzades per la Xarxa Cesca. Viu l’espectacle The Frame a l’interior dels Jardins de Beatriu de Pinós-Milanyo o participa en l’assaig de Castells i el taller obert de Bastons de la Model. A les pistes poliesportives del Parc Joan Miró podràs gaudir de la cantada d’havaneres per acomiadar el dia al ritme de El Meu Avi, la Bella Lola i altres èxits.

El dissabte 8 d’octubre
Durant tot el dia hi haurà activitats al Parc Joan Miró amb el  Festival Arrels i Cultura i amb el tradicional sopar de Festa Major. Als Jardins de Rosa Deulofeu, s’hi ha organitzat un taller infantil de danses catalanes i una ballada de sardanes. Tampoc et pots perdre al carrer Diputació la mostra de Comerç Divers, que a partir de les 20 h comptarà amb l’actuació musical de Rainbow Singers. Al carrer Urgell, davant de l’edifici de la Unió Cooperatista Barcelonesa, s’hi ha preparat una tarda d’activitats i una nit de concerts. Altres propostes per gaudir de la Festa Major són la primera Gimcana impulsada pels joves del barri, les portes obertes al supermercat FoodCoop i l’espectacle ‘Do You Believe? The Drag Show’ al Centre Cívic Urgell.

El diumenge 9 d’octubre
Aprofita el darrer dia per descobrir la nova geganta del barri i gaudir de la trobada de gegants als Jardins de Montserrat. La música i el ball marcaran la jornada amb propostes ben diferents com la sessió de Swing i l’actuació de dansa de l’Escola de Música Elisenda Tarragó, el taller del ball de bot i el concert de cloenda de Festa Major contra les violències masclistes, que tindrà lloc a partir de les 18.30 hores al Centre Cultural Teresa Pàmies. No et perdis la celebració dels cinquanta anys de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya al Recinte de l’Escola Industrial.

I cada dia, podràs gaudir de sortejos de vals de compra i de la ruta gastronòmica de Plat i Tapa organitzats per l’Eix Comercial Nou Eixample. Encara ets a temps de participar en el concurs de fotografia de Encara en Acció: només has de pujar la teva fotografia preferida de Festa Major al teu perfil de Twitter o a Instagram amb el hashtag FMEsqEixample i la menció a @encaraenaccio.

Per causes meteorològiques o de força major les activitats programades poden estar subjectes a canvis. Pots consultar tota la programació actualitzada al web de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample.

I per gaudir al màxim de la festa, pots consultar aquest apartat d’informació pràctica sobre els principals talls de carrers, els punts liles i altres informacions d’interès.