Projectes per transformar l’activitat turística amb els fons europeus Next Generation

19/12/2022 - 08:48 h

La transformació i la diversificació del model turístic s’impulsaran amb vint projectes finançats amb els fons europeus Next Generation. Els prop de 41 milions d’euros rebuts es destinaran, entre d'altres, a millorar l'Estació Barcelona Nord i al foment de la mobilitat sostenible.

En concret, els projectes responen als objectius principals del nou model turístic de la ciutat:

  • Encaix amb la vida veïnal.
  • Descentralització territorial.
  • Creació de nous continguts.
  • Foment de la mobilitat sostenible.
  • Millora de l’eficiència energètica.
  • Impuls de la digitalització.

Els projectes s’executaran entre el 2023 i el 2025.

Millorar i potenciar l’Estació Barcelona Nord

L’àmbit d’actuació de la mobilitat sostenible busca integrar els usos i dinàmiques de la mobilitat turística en el model de mobilitat de ciutat. Dins d’aquesta partida, s’inclou el projecte de millora de l’Estació Barcelona Nord amb l’objectiu de potenciar el seu rol com a node d’autocars turístics.

L’actuació té un pressupost de 4.840.000 euros que es faran servir per reformar i recuperar l’antic vestíbul i l’entrada històrica modernista. Es preveu concentrar tots els serveis d’oferta comercial, restauració i informació en una sola planta per tal de millorar la gestió dels fluxos i l’accessibilitat dels usuaris a l’estació. També s’implementaran sistemes de millora de l’eficiència energètica en el conjunt de l’estació.

Un altre projecte que s’impulsarà dins d’aquest àmbit és el de la nova regulació de Zona Bus 4.0. Amb un pressupost d’un milió d’euros, es busca millorar la gestió dels espais autoritzats d’estacionament i parada dels autobusos turístics a través de la digitalització i la connectivitat a temps real dels vehicles.

Més informació