Obres d’estiu a l'Eixample

04/07/2023 - 10:34 h

Al llarg del període estival s'han programat 47 actuacions urbanístiques a la ciutat, que serviran per ampliar la xarxa de carrils bici, avançar en la reurbanització de l’avinguda Meridiana i de Pi i Margall i millorar el servei de l’L4 de metro i la T4 del tramvia. També es realitzaran treballs de pavimentació i actuacions per garantir la qualitat dels subministraments urbans.

A continuació, destaquem les actuacions que tindran més incidència als barris de l’Eixample:

Obres L4 de metro i T4 de tramvia
L’actuació a la línia 4 de metro ja està en marxa i inclou la renovació integral de 6 quilòmetres de via per millorar la fiabilitat, reduir les incidències i rebaixar les vibracions del trajecte. Els talls a la línia 4 de metro afecten el tram Verdaguer-Bogatell del 26 de juny al 31 de juliol i el tram Verdaguer-Barceloneta de l’1 al 25 d’agost.

La línia T4 de tramvia no funcionarà del 26 de juny al 31 d’agost pels treballs de connexió de les vies de la T4 amb el nou tram en construcció de les Glòries i la Diagonal.

Connexió del tramvia per la Diagonal
Aquest estiu continuen els treballs en diversos encreuaments amb aquesta via, com en els carrers de Sicília i Sardenya i als carrers de Mallorca, València i Nàpols.

També hi ha restriccions al carrer de Marina i el carrer d’Aragó. El carrer d’Aragó passarà  a tenir dos carrils de circulació i un per al carril bus entre el 16 de juliol i el 3 de setembre. La circulació de bicicletes es desviarà pel mateix entorn d’obres.

Perllongament L8 FGC
Els treballs previs per al perllongament de la línia L8 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) continuen i implicaran afectacions a la mobilitat i ocupacions de carrils, especialment a l’àmbit més proper a l’Hospital Clínic i el carrer Villarroel, en diversos moments del mes de juliol. Les ocupacions dels carrers Urgell i Còrsega s’allargaran fins al mes de setembre.

Renovació de paviments
En total, es realitzaran nou actuacions de pavimentació per reparar 40.932 metres quadrats de paviment. A l’Eixample, cal destacar els treballs de millora del ferm a la plaça Cinc d’Oros que es faran entre el 27 de juliol al 6 d’agost.

També hi haurà canvis de juntes de dilatació del paviment i de les estructures de formigó per millorar la qualitat del ferm i la seguretat viària de la ciutat al carrer Comte d’Urgell i al carrer de Casanova.

Obres en carrils bici
Al juliol s’acaben les obres de diversos carrils bici a la ciutat, entre ells el del passeig Maragall, entre el carrer de Freser i el carrer del Rosselló. I també se n’iniciaran d’altres, com el del carrer de Còrsega, entre els carrers de Freser i Los Castillejos, diversos trams del carrer de Mallorca o el de Gran Via, entre la plaça d’Espanya, el carrer de la Mineria i la plaça d’Ildefons Cerdà.