Obres de millora als mercats municipals de l'Eixample

05/09/2023 - 09:04 h

L’Ajuntament de Barcelona destina aquest estiu més d’1’3 milions d’euros a tasques de manteniment i millores vinculades amb els mercats de la ciutat. Aquesta partida serveix per executar les actuacions que s’estan duent a terme durant aquests mesos als mercats de Ciutat Meridiana, la Concepció, Fort Pienc, Sant Gervasi i Ninot.

Les intervencions formen part del pressupost previst durant el mandat 2019-2023 per als mercats de la ciutat que era de 100 milions d’euros i que estipulava que de cada 4 euros que es dediquen a la construcció de nous equipaments, 1 es destina a la millora dels edificis que actualment estan en funcionament. I és que el manteniment dels edificis que acullen aquests equipaments és una prioritat pel govern municipal.

En el cas del del mercat de la Concepció, al barri de la Dreta de l’Eixample, es destinen prop de 130.000 euros per a la remodelació dels banys públics i per a millorar l’accés al sostre d’algunes de les parades. Així, la primera actuació té un pressupost de més de 72.000 euros i pretén millorar les actuals instal·lacions i adequar-les als criteris actuals. La previsió és que finalitzin a finals de setembre. La segona, amb un cost de més de 57.000 euros, va finalitzar a mitjans del mes de juliol.

Al mercat del Ninot, a l’Esquerra de l’Eixample, a mitjans d’agost va finalitzar la millora del paviment a la zona d’aparcament de vehicles de peix. L’objectiu de l’actuació és millorar la circulació de les aigües que generen els vehicles de peix aparcats a la zona de logística, modificant la inclinació del paviment i creant una canal de recollida d’aquestes aigües. També s’ha aprofitat per repintar tota la senyalització de les places d’aparcament. La partida pressupostària és de 38.000 euros.

Finalment, al mercat de Fort Pienc, al barri del Fort Pienc, s’està executant la construcció d’una nova oficina destinada a l’associació de venedors, ubicada en la planta del mercat, en un emplaçament en el que actualment hi ha tot un seguit de parades sense ús. Aquesta actuació, que té un cost de més de 37.000 euros, està previst que finalitzi a finals de setembre.

Continuen avançant les noves edificacions de mercats i les grans reformes

A més de les actuacions de manteniment que s’executen durant aquest estiu, també s’estan duent a terme les obres de construcció de nous mercats i una gran reforma. Aquestes intervencions suposen una inversió de més de 20 milions d’euros. Els mercats són el de Montserrat, el provisional d’Horta i el de Sagrada Família.

En el cas del mercat de Sagrada Família s’està duent a terme una gran reforma amb la substitució de la coberta de l’equipament. El projecte es va iniciar a principis de juliol i està previst que finalitzin el darrer trimestre de 2024 amb un pressupost de 2,3 milions d’euros. Les intervencions contemplen la substitució de la coberta lleugera actual per una de nova amb major aïllament i que incorporarà una planta de plaques fotovoltaiques. També es millorarà la façana del carrer Padilla i els paraments interiors que donen al mercat. L’equipament està tancat aquest mes per tal de permetre la construcció d’una coberta provisional, que facilitarà el desmuntatge posterior de la coberta actual.

Més informació