L'Eixample commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

23/11/2023 - 11:05 h

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i, un any més, l'Eixample se suma a la celebració amb un acte central l'1 de desembre i un ampli ventall d'activitats.

Enguany, amb el lema “Som diversitat. Construïm Barcelona” es vol reivindicar els drets de les persones amb discapacitat, i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i els diferents agents de la ciutat continuaran treballant en la promoció de l’accessibilitat per aconseguir una ciutat cada vegada més inclusiva per a tothom.

A l’Eixample, l’efemèride se celebrarà amb un ampli ventall d’activitats, que es desenvoluparan entre el 27 de novembre i el 21 de desembre. Entre altres propostes, el programa inclou un matí d’esport accessible al Parc de Joan Miró, una sessió de contes inclusius, una exposició formada per obres d’artistes amb discapacitat intel·lectual, musicoteràpia i teatre o uns tallers conjunts de l’alumnat de l’Institut Viladomat i l’Escola Pia amb diferents entitats de la Taula de Persones amb Discapacitat de l’Eixample. Us animem a participar-hi:

Consulta el programa d’activitats complet

L’acte central del Districte es farà conjuntament amb el districte de Sants-Montjuïc. Tindrà lloc el divendres 1 de desembre, de 10 a 12.30 hores, a l’avinguda de Roma, entre els carrers de Calàbria i Viladomat. Es podrà gaudir d’activitats accessibles de tota mena, com tallers, actuacions musicals i una xocolatada! A les 11.30 hores, es farà una Flashmob conjunta amb cançons de Txarango, The Tyets i Oques Grasses a càrrec de DJ’s pel Canvi. La coreografia s’ha assajat amb la participació de les entitats de persones amb discapacitat i les escoles del districte.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 3 de desembre de l’any 1992, i des d’aleshores se celebra arreu del món.

Et vas perdre la celebració de l’acte central? Reviu-lo aquí