“20 anys i un dia”, Luci Gutiérrez exposa a l’“Il·lustríssi+”

13/02/2024 - 10:31 h

El CC Urgell mostra l’obra de la guanyadora del Premio Nacional de Ilustración 2023.

“Il·lustríssi+” és el cicle del CC Urgell on es destaquen noms propis de dones que es dediquen a les arts gràfiques i a la il·lustració, el tema transversal de l’equipament de l’Eixample.

El 15 de febrer s’inaugura l’exposició 20 anys i un dia on es pot veure una mostra de les imatges de Luci Gutiérrez, la il·lustradora barcelonina i flamant guardonada amb el Premio Nacional de Ilustración 2023 atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport d’Espanya.

Fins al 4 d’abril, la Sala Teresa Pàmies s’omple amb un seguit d’obres que mostren la seva trajectòria professional. Els seus dibuixos de línia neta, precisos, miralls de la quotidianitat i plens d’ironia han estat portades d’algunes de les publicacions més importants dels Estats Units com The New York Times, The Washington Post, Wall Street Journal, Time o The New Yorker. També han estat protagonistes de llibres, animacions i campanyes publicitàries de tot el món.

Si voleu conèixer l’artista de més a prop, a principi de març hi ha una conversa (04/03 – 19.00 h) entre Luci Gutiérrez i la també il·lustradora Olga Capdevila, on es parlarà dels elements més distintius d’aquesta creadora gràfica.

El cicle “Món Il·lustrat” visibilitza i dona a conèixer artistes en l’àmbit de la il·lustració i l’obra gràfica. S’hi programen, a banda de les exposicions i activitats complementàries com les suara esmentades, les pel·lícules dirigides al públic familiar el Petit CineClub o el Concert Il·lustrat. Aquest hivern, per exemple, a El bosque (22/02 – 19.00 h), el saxofonista Edu Cabello parla de la salut mental a través de set peces musicals de gran versatilitat dins del jazz. El concert, en format de quartet amb Eddi Mejía, guitarra, Adrià Claramunt, bateria, i David Muñoz, contrabaix, s’acompanya de les il·lustracions d’Irene Solé creades en directe mentre sona la música.

Per obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona.