La Biennal de pensament 2024 aterra a l’Eixample

02/10/2024 - 12:41 h

Aquesta tardor torna el debat i la reflexió als carrers i les places de la ciutat amb una nova edició de la Biennal de pensament. L’esdeveniment reuneix més d’un centenar de veus expertes en democràcia, memòria, postcolonialisme, feminismes, canvis tecnològics i climàtics i debats culturals, i té com a objectiu fer partícip la ciutadania de les grans qüestions que modelen el present i el futur de la nostra societat. Se celebrarà del 8 al 13 d’octubre amb una seixantena de propostes i diversos escenaris repartits per la ciutat, entre els quals La Model hi té un lloc destacat.

Sota el títol “L’endemà de tot”, la Biennal de Pensament 2024 es proposa reflexionar sobre el demà que es dibuixa en aquest moment de transformacions globals. La programació és extensa i s’organitza en vuit itineraris amb diferents temàtiques o mirades per ajudar a destriar les sessions que més s’adapten a les predileccions personals. En total, la biennal tindrà 120 ponents i 65 activitats, 11 de les quals formen part de la programació de la Biennal+.

Un dels escenaris principals de l’esdeveniment és La Model, l’equipament en ple Eixample que va funcionar fins al 2017 com a centre penitenciari i que amb la Biennal referma el seu caràcter oberta a la ciutadania.

Activitats a La Model (c. Entença, 155)

-Converses i debats

Activitats de +Biennal a altres espais de l’Eixample

Edifici Balmes UPF (c. Provença, 215)

Museu Tàpies (c. Aragó, 255)

Centre Cultural La Casa Elizalde (c. València, 302)

  • La Mediterrània, quin mite volem?
    08/10, a les 18 h
    Conversa entre un pensador i creador de cada riba de la Mediterrània (Manel Forcano des de Catalunya, Hélé Béji des de Tunísia, Hani Hassan des del Líban i Nourhan Sondok des de Síria), amb una intervenció artística de Nourhan Sondok en un diàleg amb Mireia Estrada. Activitat organitzada per l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).

Centre Cívic Urgell (c. Comte d’Urgell, 145)

  • Religions i democràcies: mirades i diàlegs sobre governança i religió
    11/10, a les 16 h
    L’Oficina d’Afer Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona proposa una conversa entre Estrella Samba Campos, doctora en Estudis Àrabs i investigadora multidisciplinar, i Gemma Celigueta Comerma, membre del Grup d’Estudis sobre Cultures Indígenes i Afroamericanes (CINAF). També hi haurà una taula d’experiències amb representants dels Joves Adventistes de Catalunya, l’Associació de Dones Bahà’ís de Barcelona i la Germanor Obrera d’Acció Catòlica (GOAC). L’activitat estarà conduïda i moderada per Oumaya Amghar Ait Moussa, assessora de la Presidència Executiva i Direcció General de l’IeMed.
    Inscripcions: activitatsoar@bcn.cat. Activitat gratuïta, aforament limitat.